Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam nadzieję że dobry dział.

Kupiłem wersję chińska telefonu i mimo wgrania ROMu miui polska brakuje agregacji pasm ( nie agreguje mi żadnego LTE i żadnego 5G + LTE - testowałem z Plusa ) nie włącza agregacji - w tym wypadku nie dołącza LTE do pasma 5G

Pomożecie ?

Może jakoś da sie wyciągnąć ustawienia z modemu z wersji global ?

Znalazłem temat o Xiaomi MiA1 gdzie brakowało agregacji ale to tylko dwa pasma i nie wiem czy iść tą drogą...

To dość stary temat i nie ma tam ich o dopisaniu działania 5G :/

[GUIDE] Enable 4g+/LTE-A Carrier Aggregation

https://forum.xda-developers.com/t/guide-enable-4g-lte-a-carrier-aggregation-without-root-on-stock-rom.3894282/

Opublikowano

A sprawdziłeś czy telefon w ogóle obsługuje te konkretne pasmo plusa na tym obecnym pseudo 5G?

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

Niestety, wersja chińska nie obsługuje n38(2600Mhz), czyli 5G Plusa. Jedynie n1(2100MHz), ale to tylko w Play, Orange, T-mobile. I do tego nie agregują sie nasze bandy B1, B3, B7, B20 między sobą. Podsumowując: Niepotrzebnie kupiłeś wersje chińską. Agregacji nie doświadczysz u nas. Ten link co podałeś, to stary mod. Niestety w dzisiejszych telefonach nie da się tego zrobić. Możesz tylko coś popsuć. Tu masz wszystko https://cacombos.com/device/M2011K2C

Edytowane przez marcin19883
  • Thanks 1
Opublikowano

Ale właśnie 5G Plusa działa.

Telefon obsługuje n41 więc pasmo n38 się w tym zawiera.

Mam ikonę 5G ale bez współdziałania jako kontiwica z LTE więc przy przychodzącym połączeniu głosowym zrzuca mnie do LTE lub samego 3G

Co nie zmienia faktu że chińska wersja musi mieć jakiś inny system agregacji pasm niż u nas, google coś takiego wypluło intraband itd

W Playu czy t- mobile pasmo 5G też obsłuży ale... bez agregacji z LTE.

Patrzyłem przed zakupem na same pasma i prawie wszystkie nasze były w opisie, nie pomyślałem że inaczej z agregacją jest a nie tylko różnice w pasmach

Nawet B20 i działa.

Ale jak pisałem wyłącznie pojedynczo :(

więc wygląda na to że wtopiłem z zakupem :/

Opublikowano

Tak też muszę zrobić a szkoda bo telefon fajny...

I albo kupię Polski M11 albo poczekam na premierę M11i