wtw Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Opublikowano 20 Kwietnia 2021 (edytowane) Dzień dobry, Tydzień temu stałem się posiadaczem T-rexa. Niestety, zaraz po uruchomieniu zegarka i aktualizacji firmware okazało się, że nie działa dotyk. Nie wiem czy na starym firmware działał, gdyż od razu zegarek zaczął się aktualizować. Przyciski fizyczne działają, ale nie pozwalają na pełne korzystanie ze wszystkich funkcji zegarka. Dodam, że gdy dotknie się ekranu podczas wyświetlania tarczy zegarka, zatrzymuje się sekundnik. Czyli jakaś reakcja na dotyk jest, niestety nie da się przesuwać ekranów za pomocą dotyku. Przywracałem ustawienia fabryczne, ale to nie pomogło. Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem? Czy są na to jakieś skuteczne rozwiązania? Jak można skutecznie przywrócić stary firmware by sprawdzić czy zegarek będzie na nim działał i czy to problem oprogramowani czy sprzętu. Zegarek kupiłem z znanym chińskim portalu, więc ze zwrotem też jest problem. Z góry dziękuję za wszelkie rzeczowe porady i sugestie. Edytowane 20 Kwietnia 2021 przez wtw Błąd w temaci
ZduneX25 Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Jesteś pierwszym takim przypadkiem, więc obawiam się, że to raczej uszkodzenie ekranu. Mam T-Rexa i poprzednie czy ostatnie FW działa tak samo w kwestii dotyku.
damiannno25 Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Dnia 20.04.2021 o 15:47, wtw napisał: Dzień dobry, Tydzień temu stałem się posiadaczem T-rexa. Niestety, zaraz po uruchomieniu zegarka i aktualizacji firmware okazało się, że nie działa dotyk. Nie wiem czy na starym firmware działał, gdyż od razu zegarek zaczął się aktualizować. Przyciski fizyczne działają, ale nie pozwalają na pełne korzystanie ze wszystkich funkcji zegarka. Dodam, że gdy dotknie się ekranu podczas wyświetlania tarczy zegarka, zatrzymuje się sekundnik. Czyli jakaś reakcja na dotyk jest, niestety nie da się przesuwać ekranów za pomocą dotyku. Przywracałem ustawienia fabryczne, ale to nie pomogło. Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem? Czy są na to jakieś skuteczne rozwiązania? Jak można skutecznie przywrócić stary firmware by sprawdzić czy zegarek będzie na nim działał i czy to problem oprogramowani czy sprzętu. Zegarek kupiłem z znanym chińskim portalu, więc ze zwrotem też jest problem. Z góry dziękuję za wszelkie rzeczowe porady i sugestie. Udało się naprawić dotyk ? Co było przyczyną ?
Rekomendowane odpowiedzi