Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

po aktualizacji magiska telefon został w bootlopie fastboot nie moge wejść w recovery :/ 

jest jakis sposób żeby wrócić do poprzedniego stanu ? albo chociaż uruchomić ten zasrany telefon . zawsze po aktualizacjach jakieś problemy 

najgorsze że sporo danych pewnie przepadnie 

Opublikowano

jako takiego nie mam ale mam cały backup telefonu robiony w recovery . tylko do recovery też wwejść nie moge . obawiam sie że telefon do wyrzucenia 

myślałem że moze musze sflashować twrp na nowo przez fastboot. tylko nie wiem czy mam debugowanie włączone 

zawsze szło chociaż zflashować miui w twrp a dane przywrócić z chmury 

Opublikowano

xiaomi mi 9t

mam najnowszy stable choć nie mam pewności . a nie mogł bym sciągnąc najnowszego jaki jest i wgrać ?

dane sie przywróci z chmury najwyzej 

mam na komputerze backup z twrp i robiłem pełny backup takze partycji  boot. tylko jest dziwne rozszerzenie win i sha więc nie wiem jak rozpakować żeby wyciągnąć plik boot.img

Opublikowano

czyli całkowite uceglenie raczej mi nie grozi ? a jak bym spróbował wgrać twrp przez fastboota ?zeby wejsc w recovery  i przywrócić backup który mam na komputerze ?

• Kacper Skrzypek zmienił(a) tytuł na Bootloop po aktualizacji Magiska
Opublikowano

próbowałem i nie da sie 

wyskakuje takie coś :  Suggestion [3,General]: The command fastboot was not found, but does exist in the current location. Windows PowerShell does not load commands from the current location by default. If you trust this command, instead type: ".\fastboot". See "get-help about_Command_Precedence" for more details.
PS C:\Users\Patrick\Desktop\platform-toodls_r31.0.2-windows\platform-tools> fastboot flash twrp.img
fastboot : The term 'fastboot' is not recognized as the name of a cmdlet, function, script file, or operable program. C
heck the spelling of the name, or if a path was included, verify that the path is correct and try again.
At line:1 char:1
+ fastboot flash twrp.img
+ ~~~~~~~~
    + CategoryInfo          : ObjectNotFound: (fastboot:String) [], CommandNotFoundException
    + FullyQualifiedErrorId : CommandNotFoundException

Opublikowano

taka paczke sci ągłem dlatego . ok proboje twojej \

i co wpisać w powershel . scieżka do twrp to   :     C:\Users\Patrick\Desktop\minimal_adb_fastboot_1.4.3_portable\twrp.img

Opublikowano
43 minuty temu, patkoz16 napisał:

wyskakuje takie coś :  Suggestion [3,General]: The command fastboot was not found, but does exist in the current location. Windows PowerShell does not load commands from the current location by default. If you trust this command, instead type: ".\fastboot". See "get-help about_Command_Precedence" for more details.

Najpierw wpisz cmd, a potem dopiero próbuj z fastbootem.

Opublikowano
35 minut temu, patkoz16 napisał:

i co wpisać w powershel

Odpal plik cmd-here.exe, uruchomi cmd w tym jatalogu i działaj w cmd, nie powershell

Opublikowano (edytowane)

A zmieniłeś nazwę tego swojego twrp na twrp.img i wygrałeś do katalogu minimaladb? I komenda: fastboot flash recovery twrp.img

Edytowane przez FromWP
Opublikowano

tak . problem leżaał w komendzie  którą wpisywałem  ''fastboot flash twrp.img'' zamiast ''fastboot flash recovery twrp.img''     . juz dziala :P temat do zamknięcia dzięki za pomoc

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...