patkoz16 Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Opublikowano 17 Kwietnia 2021 po aktualizacji magiska telefon został w bootlopie fastboot nie moge wejść w recovery :/ jest jakis sposób żeby wrócić do poprzedniego stanu ? albo chociaż uruchomić ten zasrany telefon . zawsze po aktualizacjach jakieś problemy najgorsze że sporo danych pewnie przepadnie
Kacper Skrzypek Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Opublikowano 17 Kwietnia 2021 9 minut temu, patkoz16 napisał: jest jakis sposób żeby wrócić do poprzedniego stanu ? Wgrać plik boot.img z ROM-u, który posiadasz (o ile masz jego paczkę...): fastboot flash boot boot.img
patkoz16 Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Autor Opublikowano 17 Kwietnia 2021 jako takiego nie mam ale mam cały backup telefonu robiony w recovery . tylko do recovery też wwejść nie moge . obawiam sie że telefon do wyrzucenia myślałem że moze musze sflashować twrp na nowo przez fastboot. tylko nie wiem czy mam debugowanie włączone zawsze szło chociaż zflashować miui w twrp a dane przywrócić z chmury
Kacper Skrzypek Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Opublikowano 17 Kwietnia 2021 52 minuty temu, patkoz16 napisał: myślałem że moze musze sflashować twrp na nowo przez fastboot. tylko nie wiem czy mam debugowanie włączone Jeśli masz fastboot to debugowanie niepotrzebne.
patkoz16 Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Autor Opublikowano 17 Kwietnia 2021 1 godzinę temu, Kacper Skrzypek napisał: moge wziąć boot.img z paczki stable z internetu ? ps czemu nie wchodzi recovery ?
Kacper Skrzypek Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Nie wiem nawet o jakim telefonie mówisz i jaki miałeś ROM. Boot.img musi być z ROM-u, który masz.
patkoz16 Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Autor Opublikowano 17 Kwietnia 2021 xiaomi mi 9t mam najnowszy stable choć nie mam pewności . a nie mogł bym sciągnąc najnowszego jaki jest i wgrać ? dane sie przywróci z chmury najwyzej mam na komputerze backup z twrp i robiłem pełny backup takze partycji boot. tylko jest dziwne rozszerzenie win i sha więc nie wiem jak rozpakować żeby wyciągnąć plik boot.img
Kacper Skrzypek Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Opublikowano 17 Kwietnia 2021 10 minut temu, patkoz16 napisał: mam najnowszy stable choć nie mam pewności . a nie mogł bym sciągnąc najnowszego jaki jest i wgrać ? Spróbować możesz. Z zipa wypakuj boot.img i spróbuj wgrać.
patkoz16 Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Autor Opublikowano 17 Kwietnia 2021 a w razie co to idzie przez fastboot wgrać cały soft jak by opcja z samym boot.img nie zadziałała ?
Kacper Skrzypek Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Tak, ale wtedy musiałbyś wgrać Globala przez MiFlash i potem na czysto tak jak przy pierwszej instalacji xiaomi.eu.
patkoz16 Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Autor Opublikowano 17 Kwietnia 2021 czyli całkowite uceglenie raczej mi nie grozi ? a jak bym spróbował wgrać twrp przez fastboota ?zeby wejsc w recovery i przywrócić backup który mam na komputerze ?
Kacper Skrzypek Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Opublikowano 17 Kwietnia 2021 6 minut temu, patkoz16 napisał: czyli całkowite uceglenie raczej mi nie grozi ? Nie. 6 minut temu, patkoz16 napisał: a jak bym spróbował wgrać twrp przez fastboota ? A nie robiłeś tego...?
patkoz16 Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Autor Opublikowano 17 Kwietnia 2021 telefon włacza sie w trybie fastboot nie moge wejść do recovery właśnie (tak mam wgrane twrp) daje gosność + i power to wchodzi i tak fastboot
Kacper Skrzypek Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Opublikowano 17 Kwietnia 2021 No dobrze, ale czy próbowałeś w ogóle wgrać TWRP?
patkoz16 Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Autor Opublikowano 17 Kwietnia 2021 próbowałem i nie da sie wyskakuje takie coś : Suggestion [3,General]: The command fastboot was not found, but does exist in the current location. Windows PowerShell does not load commands from the current location by default. If you trust this command, instead type: ".\fastboot". See "get-help about_Command_Precedence" for more details. PS C:\Users\Patrick\Desktop\platform-toodls_r31.0.2-windows\platform-tools> fastboot flash twrp.img fastboot : The term 'fastboot' is not recognized as the name of a cmdlet, function, script file, or operable program. C heck the spelling of the name, or if a path was included, verify that the path is correct and try again. At line:1 char:1 + fastboot flash twrp.img + ~~~~~~~~ + CategoryInfo : ObjectNotFound: (fastboot:String) [], CommandNotFoundException + FullyQualifiedErrorId : CommandNotFoundException
FromWP Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Opublikowano 17 Kwietnia 2021 @patkoz16 Masz problem z kompem nie telefonem. Nie wiem po co tu używasz platform tools, wystarczy minimal adb&fastboot. https://androidfilehost.com/?fid=962187416754459552
patkoz16 Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Autor Opublikowano 17 Kwietnia 2021 taka paczke sci ągłem dlatego . ok proboje twojej \ i co wpisać w powershel . scieżka do twrp to : C:\Users\Patrick\Desktop\minimal_adb_fastboot_1.4.3_portable\twrp.img
Kacper Skrzypek Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Opublikowano 17 Kwietnia 2021 43 minuty temu, patkoz16 napisał: wyskakuje takie coś : Suggestion [3,General]: The command fastboot was not found, but does exist in the current location. Windows PowerShell does not load commands from the current location by default. If you trust this command, instead type: ".\fastboot". See "get-help about_Command_Precedence" for more details. Najpierw wpisz cmd, a potem dopiero próbuj z fastbootem.
FromWP Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Opublikowano 17 Kwietnia 2021 35 minut temu, patkoz16 napisał: i co wpisać w powershel Odpal plik cmd-here.exe, uruchomi cmd w tym jatalogu i działaj w cmd, nie powershell
patkoz16 Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Autor Opublikowano 17 Kwietnia 2021 error: cannot determine image filename for 'twrp.img'
FromWP Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Opublikowano 17 Kwietnia 2021 (edytowane) A zmieniłeś nazwę tego swojego twrp na twrp.img i wygrałeś do katalogu minimaladb? I komenda: fastboot flash recovery twrp.img Edytowane 17 Kwietnia 2021 przez FromWP
patkoz16 Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Autor Opublikowano 18 Kwietnia 2021 tak . problem leżaał w komendzie którą wpisywałem ''fastboot flash twrp.img'' zamiast ''fastboot flash recovery twrp.img'' . juz dziala temat do zamknięcia dzięki za pomoc
Kacper Skrzypek Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi