filipiak79 Posted March 29, 2021 Share Posted March 29, 2021 Witam, walczę już długo z drenażem baterii w nocy, w moim mi note 10 (MIUI 12.0.3.) Wyłączyłem w czasie kolejnych nocy (po uprzednim nałądowaniu do 100% i restarcie) po kolei: wifi, bluetooth. GPS itd. Synchronizację, asystenta Googla, odcisk palca, lokalizację, volte i wifi Calling, AOD. Nie podłączam jeszcze takich rzeczy jak Mi banda itp. Sprawdzałem z trybem samolotowym i oszczędnością baterii Miui. Żadna z powyższych czynności nie pomogła i drenaż baterii w nocy był od 6 do 12 (w ciągu dnia nie narzekam) niestety telefon nie wchodzi w Deep slep, ekran jest wciąż niby włączony A telefon aktywny. A co ciekawe w ciągu dnia wchodzi normalnie w DS. Patrząc na systemowe zużycie baterii nie widać tych faktycznych procentow i najwięcej zuzycia to "inne" W gGsam Batt. widzę że to system Android i Kernel. Zdecydowałem się na przywracanie fabryczne, bez przywracania danych i ustawień. Wynik to 4%- fajnie. Jednak telefon i ekran wciaż wybudzony w nocy. Co jest z nim nie tak? Jak wprowadzić w Deep slep? Wysłane z mojego Mi Note 10 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
filipiak79 Posted April 5, 2021 Author Share Posted April 5, 2021 Dla potomnych, doszedłem do lepszych rezultatów. Bateria w nocy spada około 3%, a telefon wchodzi po części w Deep slep (regularnie na krótko regularnie się rozbudza). Po prostu wyłączyłem optymalizację MIUI. Może wersja 12,5 coś poprawi w tym temacie.Sprawdzam nadal, bo jeszcze ten sygnał wifi mnie zastanawia, nie wiem czy powinien taki być w nocy? przy jednoczesnym włączeniu danych. Wysłane z mojego Mi Note 10 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin19883 Posted April 5, 2021 Share Posted April 5, 2021 (edited) Jeśli masz ciągle włączone Wifi to tak powinno być. Tak samo jak sygnał sieci komórkowej. Jak wyłączysz, to będą przerwy w statystykach. Edited April 5, 2021 by marcin19883 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts