Jump to content

Znowu ta bateria, drenaż w nocy.

filipiak79

Recommended Posts

Witam, walczę już długo z drenażem baterii w nocy, w moim mi note 10 (MIUI 12.0.3.) Wyłączyłem w czasie kolejnych nocy (po uprzednim nałądowaniu do 100% i restarcie) po kolei: wifi, bluetooth. GPS itd. Synchronizację, asystenta Googla, odcisk palca, lokalizację, volte i wifi Calling, AOD. Nie podłączam jeszcze takich rzeczy jak Mi banda itp. Sprawdzałem z trybem samolotowym i oszczędnością baterii Miui. Żadna z powyższych czynności nie pomogła i drenaż baterii w nocy był od 6 do 12 (w ciągu dnia nie narzekam) niestety telefon nie wchodzi w Deep slep, ekran jest wciąż niby włączony A telefon aktywny. A co ciekawe w ciągu dnia wchodzi normalnie w DS. Patrząc na systemowe zużycie baterii nie widać tych faktycznych procentow i najwięcej zuzycia to "inne" W gGsam Batt. widzę że to system Android i Kernel.

Zdecydowałem się na przywracanie fabryczne, bez przywracania danych i ustawień. Wynik to 4%- fajnie. Jednak telefon i ekran wciaż wybudzony w nocy. Co jest z nim nie tak? Jak wprowadzić w Deep slep?

Wysłane z mojego Mi Note 10 przy użyciu Tapatalka

Dla potomnych, doszedłem do lepszych rezultatów. Bateria w nocy spada około 3%, a telefon wchodzi po części w Deep slep (regularnie na krótko regularnie się rozbudza). Po prostu wyłączyłem optymalizację MIUI. Może wersja 12,5 coś poprawi w tym temacie.
Sprawdzam nadal, bo jeszcze ten sygnał wifi mnie zastanawia, nie wiem czy powinien taki być w nocy? przy jednoczesnym włączeniu danych. 6b5e76c70003cd18c363c43317f03657.jpg91de80e938047dc518cff21117c12b78.jpg

Wysłane z mojego Mi Note 10 przy użyciu Tapatalka