mrosi Opublikowano 16 Marca 2021 Opublikowano 16 Marca 2021 Aktualnie nie ma żadnego TWRP dla Mi 11. Nie ma więc możliwości, przynajmniej z jego użyciem, instalacji Magiska. Oczywiście rozważamy przypadek, kiedy nie działają poprawnie płatności Google (Google Pay), bądź Magisk jest niezbędny do innych celów. Póki co instrukcja została sprawdzona na modelu Mi 11. Nie ma gwarancji, że będzie działać na innych modelach. Pamiętajcie, że każda ingerencja w oprogramowanie telefonu wiąże się z ryzykiem uszkodzenia urządzenia. Wykonujecie ją wyłącznie na swoją odpowiedzialność. Oto sposób na zainstalowanie Magiska bez TWRP: 1) Pobierz ROM w wersji systemu MIUI Polska (Xiaomi EU) identycznej z tą, jaką masz zainstalowaną w telefonie. Wypakuj z niego plik „boot.img" (znajdziesz go w folderze „images" paczki ROM);2) Podłącz telefon do komputera i skopiuj plik „boot.img" do folderu „Download" („Pobrane”) w pamięci telefonu;3) Pobierz aplikację Magisk stąd => Magisk-v22.0.apk. Jeśli pobierasz ją na komputerze, skopiuj do pamięci telefonu i zainstaluj w telefonie;4) Otwórz aplikację Magisk. Tapnij przycisk „Install" („Zainstaluj”) w aplikacji => następnie „Next" („Dalej”) => Tapnij aby dokonać wyboru pliku na "Select a file for patching" („Wybierz plik do zainstalowania”) i kliknij „Next" („Dalej”),=> uruchomi się Menadżer plików. Tam wyszukaj i zaznacz skopiowany uprzednio plik „boot.img" (folder „Download" („Pobrane”) w pamięci telefonu);5) Uruchom instalację. Po jej zakończeniu, w folderrze „Download" („Pobrane”) w pamięci telefonu pojawi się plik "magisk_patched_xxxxx.img" („xxxxx” = wartość losowa);6) Skopiuj utworzony plik "magisk_patched_xxxxx.img" na komputer (np. na Pulpit);7) Odłącz telefon od komputera, uruchom go w trybie fastboot i ponownie podłącz do komputera;8) Otwórz wiersz poleceń jako administrator. Wpisz komendę „cd desktop", a następnie wpisz komendę „fastboot flash boot magisk_patched_xxxxx.img" (TIP: możesz wpisać tylko „fastboot flash boot magisk_patched", a następnie użyć klawisza TAB aby skorzystać z autouzupełnienia nazwy, bądź manualnie wpisać część komendy oznaczoną „xxxxx”);9) Kiedy operacja flashowania zakończy się, wpisz komendę „fastboot reboot";10) Zrobione! Magisk zainstalowany! Instrukcja dzięki Poney70 z Xiaomi EU. Moje jedynie tłumaczenie i drobne korekty... https://xiaomi.eu/community/threads/guide-how-to-install-xiaomi-eu-rom-for-xiaomi-mi11.59486/post-593044 1 1
motedus Opublikowano 24 Marca 2021 Opublikowano 24 Marca 2021 Czy działają Wam aplikacje bankowe po wgraniu Magiska ?
mrosi Opublikowano 25 Marca 2021 Autor Opublikowano 25 Marca 2021 @motedus U mnie, na ostatnim stable (12.0.22.0) działają aplikacje bankowe, prawidłowo dodały się kart do Google Pay. Bez instalacji Magiska... Może więc wgrywanie było niepotrzebne i zamiast cotygodniówki (jak przypuszczam) warto pomyśleć o ROMie stabilnym?
MAX0R Opublikowano 17 Kwietnia 2023 Opublikowano 17 Kwietnia 2023 (edytowane) Odkopuje stary temat, ale może ktoś będzie miał ochotę odpowiedzieć. Wskazany w poradniku sposób instalacji Magiska w dalszym ciągu działa? Mimo że można znaleźć już TWRP do mi 11. Edytowane 17 Kwietnia 2023 przez MAX0R
Netoper Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Sposoby wgrywania, czy to magiska czy romów, czy pathowania nie zmieniają się.Ja kilka lat temu w powyższy sposób patchowałem RN8pro jak nie było jeszcze dla niego TWRP.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka
MAX0R Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Dzięki za odp. Chce zrobić root bez usuwania danych a przy wgrywaniu TWRP często piszą by zrobić reset.
emce Opublikowano 1 Czerwca 2023 Opublikowano 1 Czerwca 2023 Podpowie ktoś jak zainstalować magiska bez twrp na najnowszym stabilnym Romie z androidem 13? Bo ten sposób z poradnika nie działa.
Bar.Tek Opublikowano 1 Czerwca 2023 Opublikowano 1 Czerwca 2023 A czemu bez twrp? Twrp instaluje się automatycznie z romem
emce Opublikowano 1 Czerwca 2023 Opublikowano 1 Czerwca 2023 Nawet jak instaluje Rom przez fastboot? A jak wyłączyć optymalizację miui w opcjach programistycznych nie mam takiej opcji wszystkie metody na pojawienie się jej też nie działają a nie przychodzą mi powiadomienia z apek
Bar.Tek Opublikowano 1 Czerwca 2023 Opublikowano 1 Czerwca 2023 (edytowane) Przez fastboot recovery chyba też się instaluje. Sprawdź czy masz. Optymalizacja jmiui est ukryta, a brak powiadomień to błąd w wielu romach i ciężko naprawić. Edytowane 1 Czerwca 2023 przez Bar.Tek
emce Opublikowano 1 Czerwca 2023 Opublikowano 1 Czerwca 2023 Tak mam mój błąd nie sprawdziłem,ukryta w sensie nic nie zrobię żeby się pokazała? Zainstalowałem magiska 23 żeby mieć magisk hide ale i tak go nie ma nie wiem czemu? Safety test jest passed więc luz ale dostęp do roota nie jest prawidłowo Zainstalowany? Czego to może być wina?
Bar.Tek Opublikowano 1 Czerwca 2023 Opublikowano 1 Czerwca 2023 Nie wiem jak teraz jest, ale dawniej magisk trzeba było zainstalować z recovery a potem jeszcze w systemie z apki. I wszystko grało.
Rekomendowane odpowiedzi