Deenely Opublikowano 9 Marca 2021 Opublikowano 9 Marca 2021 Witam. Posiadam Redmi Note 9 Pro. Od wyjęcia z pudełka jest pewien problem. Gniazdo Jacka raz działa raz nie. Raz podłącze i złapie, działa normalnie. Następnym razem, gdy podłącze to nie zalapie, że w gniazdku słuchawki. Trzeba zresetować telefon, czasami raz, czasami kilka razy.. Potrafi też być tak, że włożę słuchawki , pojawi się ikonka na sekundę że wykrył, potem zniknie i znów trzeba resetować telefon.. denerwujące to strasznie. Nie jest to wina słuchawek, bo było testowane na ponad 5 różnych parach. Co może być przyczyną??
Netoper Opublikowano 9 Marca 2021 Opublikowano 9 Marca 2021 Przykładowo może temu telefonu nie pasować impedancja słuchawek, może gniazdo uwalone. A masz może inne słuchawki żeby sprawdzić jak inne się zachowują?Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
Deenely Opublikowano 9 Marca 2021 Autor Opublikowano 9 Marca 2021 No jak pisałem, sprawdziłem ponad 5 różnych rodzajów słuchawek. Różne półki cenowe i do tego jacka żeby podłączyć w aucie. I na każdym sprzęcie jest identycznie. Działa jak mu się podoba. Najdziwniejsze jest to gdy zalapie na około sekundę i potem słuchawki znikną o dopóki nie zresetuje telefonu to nie złapie za nic. Więc bardziej mi to wygląda na kwestie oprogramowania ?
Netoper Opublikowano 9 Marca 2021 Opublikowano 9 Marca 2021 Zamułę złapałem, mózg odebrał że na 5 fonach sprawdzane były sluchawki. Jedyna możliwość że to wina softu to taka że jakiś plik odpowiedzialny za komunikację się uszkodził, w takim przypadku wystarczy wrzucić czysty rom fastboot przez miflash. Na 99.99% problem jest z gniazdem, bo jak sam piszesz nie po każdym resecie te słuchawki jednak załapują, te 0.01% zostaje na soft.Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
Rower górski Opublikowano 9 Marca 2021 Opublikowano 9 Marca 2021 Spróbuj sprężonym powietrzem przedmuchać gniazdo, tylko nie przesadzaj, sprawdź czy pokrowiec tel. nie blokuje ci wtyczki uniemożliwiając wciśnięcie jej do końca. Jeśli powyższe nie pomoże oznacza to wadę gniazda słuchawek czyli po prostu mechanicznie nie kontaktuje tak jak powinno, wtedy opcje są dwie: albo słuchawki BT, albo serwis. Soft raczej nie ma tu nic do rzeczy.
Rekomendowane odpowiedzi