Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem z czujnikiem zbliżeniowym na wszystkich dotychczasowych wersjach miui 6 na moim redmi s1.Robiłem mi flash i to nie rozwiązuje problemu.

Problem z czujnikiem pojawia się głównie w momencie połączeń przychodzących,wtedy włącza się odtwarzacz muzyki lub klawiatura, a czasem wycisza mikrofon.

Nie mogę również uruchomić narzędzi diagnostycznych.Po kilkukrotnym klikaniu w "wersję jądra" pokazuje się komunikat "uruchamianie diagnostyki" i niestety ta nie uruchamia się.Być może te dwie rzeczy są jakoś ze sobą powiązane.

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź.

Możliwe że czujnik padł, jak będę miał chwilę to przeskoczę na 5 celem sprawdzenia mam tylko jedno ale.

Zainstalowałem aplikację Z-Dewice Test i testując "proximity sensor" wszystko wskazuje na to że czujnik działa.Po zbliżeniu ręki do telefonu na odległość ok 5cm. czujnik reaguje.

Może ktoś jeszcze spotkał się z takim problemem,może coś w miui 6 jest jeszcze nie dopracowane?

Opublikowano

Miałem podobny problem, diagnostyka też nie działała, apki testowe pokazywały że czujnik działa poprawnie. Wróciłem do v5 czujnik działał poprawnie następnie v6 i problem zniknął. Ogólnie musisz próbować.  :-P

Opublikowano

Wróciłem więc do miui 5 wgrywając wersję 45 potem,50 i na koniec 52 i niestety nie mogę z żadnej z tych wersji przejść na miui 6.

Oczywiście na miui v5 nie zauważyłem problemów z czujnikiem.

Zauważyłem za to że miPcSuit po wgraniu romu z miFlash w tymże PcSuit widac kartę SD a w wersji z MIui Polska karta SD jest nie widoczna

Opublikowano

Tak,bez MiFlash  nie mogłem nic zainstalować.

Będąc z powrotem na miui 6, losowe problemy  z czujnikiem zbliżeniowym,jakością rozmów nadal występują.

Mam nadzieję że to wina romu i że wkrótce te błędy zostaną wyeliminowane.

Jeżeli ktoś ma inne pomysły na naprawę moich problemów czekam na sugestie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dla innych mających problem z czujnikiem zbliżeniowym.

Wszystko jest w porządku jeżeli wyłączy się opcje "czujnik w kieszeni" zapobiegającą połączeniom telefonicznym w kieszeni.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...