Skocz do zawartości

K20pro bootloop po próbie aktualizacji , brak dostepu do fastboot

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dziś  rano pobrałem  updates  2.7Gb i telefon zrobił reset, nie rozpoczoł nawet instalować i wywalił bootloopem z przekresloną baterią. Recovery nie odpala ( miałem orange foxa chyba)

Czy straciłem wszystkie dane ? Jak przywrócić go do życia ? Fastboot nie działa. Z góry dzięki za pomoc 

znalazlem to -widze  że nie obejdzie sie bez otwierania .... https://www.youtube.com/watch?v=4wDFP0BXCM0

Ja nie urok to s..... wiecznie coś  z tymi telefonami ....software załatwił hardware 

Opublikowano

Niekoniecznie. To problem xiaomi w tej wersji dla K20 PRO. Spróbuj w fastboot odblokować bootloader programem Mi Unlock tool.

Dane powinny pozostać.

Opublikowano

Słabo to wszystko wygląda, pobrałem Mi unlock tool - wykonałem kroki ( zaloguj sie do konta xiaomi ,my  wyślemy smsa do autoryzacji),  finalnie prosi o wyłączenie telefonu i wprowadznie go w fastboot mode. Telefon jest w ciągłym bootloopie - moge go wylaczyć ale jak podepnę kabel to sam startuje wraz z petlą uruchaminan ( trzymałem vol down ale to nic nie daje  ) Kiedys miałem redmi  note 5 plus  i też się zbrikował po update - misalem drucikami łaczyc punkty na mobo by go wyzwolic.... co sie dzieje z tymi telefonam od xiaomi ....

Cos jeszcze moge zrobić ?

Opublikowano

Odłączenie bateri może pomóc? Zakup nowej? Ale z baterią wszytko było oki do dziś :D

Nie wejdzie w fast boot.... nie ma bata

Opublikowano

Nie nie ma sensu kupować baterii. Trzeba wejść w fastboot. Jeśli umiesz go otworzyć bez uszkodzenia to można odłączyć baterię i podłączyć i od razu kombinację na fastboota.

Opublikowano

Tak wymieniałem już w nim ekran ( super amoled z chin - jakoś obrazu tak sama jak orginału  ale dotyk to już nie to samo ) No nic otworzę to puszke pandory i zobaczę. Dzięki za rady Acid !

Super, odpalił....samo odpięcie i podpięcie baterii rozwiązało problem, już mi się odechciało updejta. Swoją drogą dziwna sprawa - bateria rano była na 100% a po tym zabiegu ma 12% ...podłączyłem do ładownia - normalnie cały dzien na luzie mi trzyma

• 4 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...