Wiskas Opublikowano 5 Lutego 2021 Opublikowano 5 Lutego 2021 Witam, dziś rano pobrałem updates 2.7Gb i telefon zrobił reset, nie rozpoczoł nawet instalować i wywalił bootloopem z przekresloną baterią. Recovery nie odpala ( miałem orange foxa chyba) Czy straciłem wszystkie dane ? Jak przywrócić go do życia ? Fastboot nie działa. Z góry dzięki za pomoc znalazlem to -widze że nie obejdzie sie bez otwierania .... https://www.youtube.com/watch?v=4wDFP0BXCM0 Ja nie urok to s..... wiecznie coś z tymi telefonami ....software załatwił hardware
Acid Opublikowano 5 Lutego 2021 Opublikowano 5 Lutego 2021 Niekoniecznie. To problem xiaomi w tej wersji dla K20 PRO. Spróbuj w fastboot odblokować bootloader programem Mi Unlock tool. Dane powinny pozostać.
Wiskas Opublikowano 5 Lutego 2021 Autor Opublikowano 5 Lutego 2021 Słabo to wszystko wygląda, pobrałem Mi unlock tool - wykonałem kroki ( zaloguj sie do konta xiaomi ,my wyślemy smsa do autoryzacji), finalnie prosi o wyłączenie telefonu i wprowadznie go w fastboot mode. Telefon jest w ciągłym bootloopie - moge go wylaczyć ale jak podepnę kabel to sam startuje wraz z petlą uruchaminan ( trzymałem vol down ale to nic nie daje ) Kiedys miałem redmi note 5 plus i też się zbrikował po update - misalem drucikami łaczyc punkty na mobo by go wyzwolic.... co sie dzieje z tymi telefonam od xiaomi .... Cos jeszcze moge zrobić ?
Wiskas Opublikowano 5 Lutego 2021 Autor Opublikowano 5 Lutego 2021 Odłączenie bateri może pomóc? Zakup nowej? Ale z baterią wszytko było oki do dziś Nie wejdzie w fast boot.... nie ma bata
Acid Opublikowano 5 Lutego 2021 Opublikowano 5 Lutego 2021 Nie nie ma sensu kupować baterii. Trzeba wejść w fastboot. Jeśli umiesz go otworzyć bez uszkodzenia to można odłączyć baterię i podłączyć i od razu kombinację na fastboota.
Wiskas Opublikowano 5 Lutego 2021 Autor Opublikowano 5 Lutego 2021 Tak wymieniałem już w nim ekran ( super amoled z chin - jakoś obrazu tak sama jak orginału ale dotyk to już nie to samo ) No nic otworzę to puszke pandory i zobaczę. Dzięki za rady Acid ! Super, odpalił....samo odpięcie i podpięcie baterii rozwiązało problem, już mi się odechciało updejta. Swoją drogą dziwna sprawa - bateria rano była na 100% a po tym zabiegu ma 12% ...podłączyłem do ładownia - normalnie cały dzien na luzie mi trzyma
Adam Błażejewski Opublikowano 5 Lutego 2021 Opublikowano 5 Lutego 2021 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
mrosi Opublikowano 1 Marca 2021 Opublikowano 1 Marca 2021 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi