Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Dzień dobry

Od paru dobrych dni mam problem z aplikacją aparatu. Wykonuje wcale lub maksymalnie jedno zdjęcie po otworzeniu aplikacji, na kolejne przycisk po prostu nie reaguje, tak samo w trybie wideo.

Po ponownym uruchomieniu telefonu można zrobić znów jedno zdjęcie i na tym koniec, niezależnie od wybranego trybu w aparacie. Zdarza się, że nawet zrobione zdjęcie znika po kolejnym uruchomieniu telefonu, następnie aplikacja się wiesza lub zostaje z czarnym ekranem.

System jest aktualny, sprawdzany kilkukrotnie. Nie ma opcji żadnej nowszej aktualizacji. Pamięć telefonu również nie jest problemem, jest jej bardzo dużo.

edit: zdjęcia zaczęły się zapisywać gdy włączona jest opcja zapisu w pamięci telefonu. Zawsze do tej pory był zapis na karcie SD i wszystko działało, teraz już nie. Zależy mi na zapisie na karcie SD.

Model telefonu Xiaomi Redmi Note 9 Pro

Wersja Android 10 QKQ1.191215.002

Wersja MIUI Global 12.0.1 Stabilna  12.0.1.0(QJZEUXM)

Edytowane przez nelumi
Opublikowano

Spróbuj sprawdzić ustawienia aparatu, np enkoder, zapisywanie tagów, redukcję szumów czy stabilizację obrazu. Jak nic nie wymyślisz to wymuś zatrzymanie i wyczyścić dane aparatu. Najnowsze oprogramowanie telefon pobierze jak zmienisz region w ustawieniach np na Szwajcarię.

Na tym kończą się praktycznie Twoje możliwości, jak nic nie wskórasz to zostaje serwis, prawdopodobnie przeinstalują system do wersji fabrycznej.

Opublikowano (edytowane)

Karta działa normalnie. Wszystkie aplikacje i pozostałe zdjęcia z niej normalnie działają, po prostu nowe zdjęcia się nie zapisują.

W ustawieniach wyczyściłam całą pamięć aparatu, przywróciłam do  początkowych ustawień itp i działa jedynie z zapisem zdjęć w pamięci wewnętrznej, na SD nie.

@Rower górski zaktualizowałam zmieniając region na Szwajcarię, ale nie pomogło to przy problemie z aparatem niestety.

Edytowane przez nelumi