kondziutop Opublikowano 3 Lutego 2021 Opublikowano 3 Lutego 2021 Siemka mam problem, dotyczy on błędnego odczytu podczas biegania. Po przebiegnięciu luźno 5km w tempie 5 minut na kilometr nagle znikąd dostałem powiadomienie od mifit o przebiegnięciu 14km. Jeśli ktoś ma jakiś pomysł jak to naprawić to proszę o komentarz.
Gmyrciu97 Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Polecam wyłączyć oszczędzanie baterii na czas treningu. U mnie pomogło.
mediana Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Po co Wy używacie "tego" do jakiegokolwiek sportu - Band nie nadaje się do tego, zresztą nie mamy żadnych statystyk, itd., jakakolwiek apka na fonie do biegania jest 100x lepsza. A pomiar pulsu to często zbiór liczb chaotycznych. M...
rejstracje Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Po co Wy używacie "tego" do jakiegokolwiek sportu - Band nie nadaje się do tego, zresztą nie mamy żadnych statystyk, itd., jakakolwiek apka na fonie do biegania jest 100x lepsza. A pomiar pulsu to często zbiór liczb chaotycznych. M...To do czego się nadaje? Jakieś zastosowanie musi mieć , ja używam do roweru od 2 lat band 4 i teraz 5 , testowałem wraz z aplikacjami na telefon , różnica w prędkości i km jest minimalna (100m i 0,5 km/H) , powiadomienia też się przydają podczas treningu ...Wysłane z mojego Mi 10 przy użyciu Tapatalka
mediana Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Opublikowano 21 Kwietnia 2021 (edytowane) Tak naprawdę to do pokazywania czasu i dyskretnego budzenia. PAI byłby niezły, gdyby puls mierzył w miarę dokładnie. Puls mierzy raz dobrze, innym razem jest to ciąg przypadkowych liczb (zobacz moje posty), a jakikolwiek zapis treningu na mit fit jest średnim pomysłem, bo nie możemy importować śladu gps, danych do innych aplikacji. itd. A mitfit nie posiada, sensownych statystyk, segmentów itp. M... Edytowane 21 Kwietnia 2021 przez mediana
mediana Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Opublikowano 29 Kwietnia 2021 (edytowane) Kupiłem Mi Band 6, zobaczymy czy w miarę dobrze pokazuje puls czy tylko szacuje, jak Band 5. M... Edytowane 7 Maja 2021 przez mediana
mediana Opublikowano 7 Maja 2021 Opublikowano 7 Maja 2021 Edit po tygodniu: Band 6 lepiej pokazuje puls (posiada jedną mocną zieloną diodę), zamiast dwóch w Band 5) i tak na 10 treningów, ani razu się nie "zawiesił", jak testowany równolegle Band 5 . Pokazuje w miarę zbliżone wyniki pulsu do opaski na klatkę piersiową. Natomiast Band 5 np. podczas dwugodzinnego treningu zawiesił się na ok. 40 minut pokazując puls w okolicy 80, zamiast ok. 145. I tak Band 5 robi niestety nierzadko. I chyba najprościej, jak ktoś już chce na tych Bandach rejestrować treningi i wrzucać do np. Stravy przez program Zepp. Logujemy się do Zepp'a przez konto MitFit, wiążemy konto Stravy i potem możemy się z Zeppa wylogować, a treningi po połączeniu z MitFit same się do Stravy zapiszą. M...
brawo Opublikowano 8 Maja 2021 Opublikowano 8 Maja 2021 Wywal tego Banda. To gadżecik i nic więcej. A te kombinacje ze wrzucaniem treningów to chyba dla ludzi co nie mają co robić z czasem
mediana Opublikowano 8 Maja 2021 Opublikowano 8 Maja 2021 Masz rację. Korzystam z opaski na klatę piersiową i na treningi na pewno nie MitFit. M...
Rekomendowane odpowiedzi