Kiluk Opublikowano 29 Stycznia 2021 Opublikowano 29 Stycznia 2021 Witajcie. Wczoraj odebrałem swój poco X3 Jakże wielki moje zdziwienie było gdy po wyjęciu z pudełka telefon się nie uruchomił. Podłączyłem do ładowarki i po jakichś 5 minutach pojawił się 1 % (na oknie ładowania) Doładowałem do 100% w około 1h i 15 min. Czy też mieliście telefon całkowicie rozładowany po wyjęciu z pudełka zaraz po zakupie? Ewentualnie czy taki stan wpłynie to na żywotność baterii lub czas pracy na jednym ładowaniu.? 2 miesiące temu syn kupił redmi note 8 pro i tel. miał około 50% po wyjęciu z pudełka. Czy mój leżał od roku i zdążył się rozładować po fabrycznym naładowaniu bo nie mam innego wytłumaczenia, czy może 0% baterii to stan normalny dla nowego telefonu. Dzięki za opinie i komentarze Kiluk
pawel188 Opublikowano 29 Stycznia 2021 Opublikowano 29 Stycznia 2021 Mój był z Hiszpanii i miał 60% poprzedni telefon zamawiałem z chin i tez miał około 50% może dostałeś jakiś ze zwrotów
michal_gie Opublikowano 29 Stycznia 2021 Opublikowano 29 Stycznia 2021 Ja też miałem coś około 50 procent. Tutaj masz wątek o baterii.
Adam Błażejewski Opublikowano 29 Stycznia 2021 Opublikowano 29 Stycznia 2021 Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza.
Puma2012 Opublikowano 30 Stycznia 2021 Opublikowano 30 Stycznia 2021 Telefon ze sklepu powinien być w jakimś stopniu naładowany. Nie powinno to wpłynąć na żywotność baterii, pod warunkiem że nie jest to jakiś zwrot i był uszkodzony.
Baczeekk Opublikowano 30 Stycznia 2021 Opublikowano 30 Stycznia 2021 Na pewno 0% to nie jest "celowy" stan naładowania. Mój nie pamiętam ile miał, ale gdzieś w tej zalecanej połowie 40 - 60%.
Kiluk Opublikowano 11 Lutego 2021 Autor Opublikowano 11 Lutego 2021 (edytowane) miał 0% a wszystko wyglądało na fabrycznie zafoliowane i nieotwierane. Kupiony w MediaExpert. Ale nie mam żadnych problemów z działaniem baterii. tzn trzyma chyba dobrze. Nie mam tego z czym porównać wiem że to nic jednoznacznego ale napisałem do Xiaomi i dostałem odpowiedź. Że to o niczym nie świadczy i nie ma reguły z jakim stanem naładowania trafia do Klienta Edytowane 11 Lutego 2021 przez Kiluk
Adam Błażejewski Opublikowano 11 Lutego 2021 Opublikowano 11 Lutego 2021 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi