PR713 Posted January 8, 2021 Share Posted January 8, 2021 (edited) Chciałem dzisiaj wysłać zdjęcie z telefonu redmi note 7 na laptopa windows 10, lecz wyskakuje błąd. Wydaje mi się, że wszystko zrobiłem poprawnie - włączyłem Bluetooth zarówno na telefonie jak i na laptopie i sparowałem urządzenia - bez skutku. Wyskakuje komunikat "nie można połączyć" oraz że wysyłanie nie jest udane. Proszę o pomoc gdyż z tego telefonu na inny mogę wysłać zdjęcia, - problem występuje jedynie z wysyłaniem na laptopa. Edit : z laptopa mogę wysłać na ten telefon ( redmi note 7 ) jedynie nie można wysłać z telefonu na laptopa Edited January 8, 2021 by PR713 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ziomek999 Posted January 9, 2021 Share Posted January 9, 2021 Jak jesteście w jednej sieci lan to łącz się przez sambe. Wifi szybsze niż BT. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PR713 Posted January 9, 2021 Author Share Posted January 9, 2021 2 godziny temu, Ziomek999 napisał: Jak jesteście w jednej sieci lan to łącz się przez sambe. Wifi szybsze niż BT. Przez sambe? Nie zrozumiałem - jestem laikiem w tym temacie, mógłby Pan powtórzyć ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted January 10, 2021 Share Posted January 10, 2021 Dnia 8.01.2021 o 14:32, PR713 napisał: z laptopa mogę wysłać na ten telefon ( redmi note 7 ) jedynie nie można wysłać z telefonu na laptopa Mógłbyś dokładnie opisać jak przesyłasz pliki na komputer z telefonu? Wybierasz w windowsie opcje "odbierz pliki" i dopiero po tym wysylasz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PR713 Posted January 10, 2021 Author Share Posted January 10, 2021 23 godziny temu, kamillm napisał: Mógłbyś dokładnie opisać jak przesyłasz pliki na komputer z telefonu? Wybierasz w windowsie opcje "odbierz pliki" i dopiero po tym wysylasz? Tak. Włączam Bluetooth zarówno na telefonie jak i na komputerze. Następnie paruję sukcesywnie urządzenia razem z poziomu laptopa. Kolejno wybieram zdjęcie z galerii telefonu i wybieram opcje przesyłu Bluetooth i urządzenie sparowane, którym jest laptop. To tyle - nic więcej nie robię. Problem rozwiązany - po prawej stronie trzeba wybrać odbieranie plików i wtedy laptop wykrywa pobliskie możliwości odebrania plików Do zamknięcia Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted January 11, 2021 Share Posted January 11, 2021 18 godzin temu, PR713 napisał: po prawej stronie trzeba wybrać odbieranie plików Dlatego pytałem w jaki sposób odbierasz pliki. Dla reszty pozostawiam screena. Trzeba wybrać odbierz pliki klikając prawym przyciskiem myszy na ikonkę bluetooth w komputerze. Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts