00raq00 Opublikowano 27 Grudnia 2020 Opublikowano 27 Grudnia 2020 Czy ktoś używa tego tv box do stream gier? Zastanawiałem się nad nim, ale on nie ma LAN, a po wifi 5ghz nawet na laptopie widać artefakty przy szybszym poruszaniu kamera na GeForce Now i stadia. Przy połączeniu LAN wszystko chodzi jak złoto. Znalazłem że da się po USB podłączyć adapter LAN (ale USB jest 2.0 ). Może nie warto się pchać w mi boxa do tego celu? Znalazłem jeszcze jakieś urządzenia z LAN 1gbps oparte o CPU S905X3 co zapowiada się bardziej obiecująco jeżeli chodzi o działanie streamingu gier, ale są to takie no name.
kola01 Opublikowano 28 Grudnia 2020 Opublikowano 28 Grudnia 2020 (edytowane) Mi box sprzętowo to tragedia (ostatnie miejsca w testach). Nie porywał bym się na instalację ww. usług. Nawet jak Ci się uda, to opóźnienia lub zmniejszenia rozdzielczości będą znaczne. Oczywiście szybki net z małym pingiem (najlepiej poniżej 10ms) podłączony kablem jest niezbędny. Teoretycznie może być przez WiFi ale tylko wtedy, gdy połączenie jest naprawdę stabilne, szybkie (najlepiej min. 50Mbps) i bez dodatkowych opóźnień, co w przypadki Mi BOXa jest niemałym wyzwaniem. Mi BOX ma tylko USB 2.0, który sam z siebie ogranicza transfer do ok. 300 Mbps. Adapter na USB 3.0 zadziała jako USB 2.0. Możesz kupić gigabitowy LAN ale i tak transfer zostanie przycięty. O ile wystarczy Ci szybkość 100 Mbps (w praktyce 60-95 Mbps) to kup najtańszy na USB 2.0. Taka prędkość do streamingu w zupełności wystarczy. Edytowane 28 Grudnia 2020 przez kola01
Kuzik Opublikowano 8 Stycznia 2021 Opublikowano 8 Stycznia 2021 Ma to ktoś zainstalowane na Android TV? niech się pochwali.
Grassini Opublikowano 14 Stycznia 2021 Opublikowano 14 Stycznia 2021 Hej, używam GF Now na Mi Box S 4k - moje łącze to światłowód 600Mbps i po połączeniu z WiFi Oragne FunBox 3 na paśmie 5Ghz brak lagów, odległość od FunBoxa to jakieś 10m. Bardzo kibicuję takim rozwiązaniom jak granie w chmurze! Polecam bo testowałem na kilku grach i to (przynajmniej u mnie) przyzwoicie działa!
Rekomendowane odpowiedzi