Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie działa projekcja, ekran bezprzewodowy oraz wifi Direct na różnych telewizorach. Próbowałem na 3 różnych tv od tegorocznego Samsunga, przez LG po Panasonic  W każdym przypadku telefon znajduje telewizory, komunikuje się z nimi ale nie dochodzi do wyświetlania obrazu telefonu na tv. Przetestowałem inne telefony i wszystko działa bez zarzutu. Ewidentnie problem jest po stronie mi10T. Proszę o pomoc. Nie potrafię rozwiązać problemu.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Znalazłem ten problem na forum mi 10, też mam ten problem wygląda że można go przeskoczyć jedynie inwestując w tv Xiaomi lub tańsza opcja mi box tv.Walczylem z tym około 3 tygodni i kiszka.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

1. Opcje programisty.

2. Certyfikat ekranu bezprzewodowego. Włączyć.

3. Ustawienia -> połączenie i udostępnianie -> ekran bezprzewodowy 

4. Aktywujemy ekran bezprzewodowy i teraz będą aktywne ukryte opcje certyfikacji.

5. "Operating Chanel" zmieniamy kanał z automatycznego na "1".

Działa też na innych telefonach, na realme też nie działało a teraz już działa. 

• Like 2
  • Thanks 2
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Miałem ten problem w Redmi Note 9 Pro ; w ogóle nie wykrywał mojego Samsunga ; dopiero kiedy zainstalowałem SmartThings i dodałem mój telewizor  ten pojawil sie  w opcji Ekran bezprzewodowy i w Projekcja   ( zaznaczyłem tez dostep do lokalizacji)

• 8 miesięcy temu...
  • 2 lata później...
Opublikowano
W dniu 18.02.2021 o 15:19, frrancuz napisał(a):

1. Opcje programisty.

2. Certyfikat ekranu bezprzewodowego. Włączyć.

3. Ustawienia -> połączenie i udostępnianie -> ekran bezprzewodowy 

4. Aktywujemy ekran bezprzewodowy i teraz będą aktywne ukryte opcje certyfikacji.

5. "Operating Chanel" zmieniamy kanał z automatycznego na "1".

Działa też na innych telefonach, na realme też nie działało a teraz już działa. 

Witam zrobiłem tak ale nie zapisuje mi ustawień jak wyjdę z tego okna i wrócę z powrotem dalej jest auto jeśli ma ktoś pomysł dlaczego byłbym wdzięczny pozdrawiam.

• 1 rok później...
Opublikowano (edytowane)

Mnie dalej po zmianach się nie łączy czasami tylko wyskakuje czarny ekran z trzema dolnymi klawiszami telefonu. Redmi 14c oraz box MXQ Pro 4k na andku 10.1

IMG_20250324_111112.jpg

Edytowane przez SP9RK
Opublikowano

No ja z mojego Xiaomi 14 Ultra na mój Tv Hisense mogę przesyłać wszystko, przed chwilą sprawdzałem na Netflix i Max. Odtwarza idealnie. Ustawienia z 3 postu.