Alucard Opublikowano 3 Stycznia 2021 Opublikowano 3 Stycznia 2021 (edytowane) Problem rzeczywiście występuje po zrobieniu zdjęcia systemową aplikacją. U mnie przy włączonym AI zawsze pojawiają się dwa zdjęcia i jeśli zrobi się zdjęcie w słabszym oświetleniu. Po zrobieniu zdjęcia Gcamem problem nie występuje. Po kolejnych próbach jednak niezawsze tworzy dwa zdjęcia. Dobrze, że korzystam z gcama Edytowane 3 Stycznia 2021 przez Alucard
wolf Opublikowano 3 Stycznia 2021 Opublikowano 3 Stycznia 2021 (edytowane) @jetadv no cóż, od jakiegoś czasu dość rzadko tu wpadam. Szukałem rozwiązania swojego problemu i natrafiłem na Twój wątek. Przed chwilą zainstalowałem GPhotos w wersji 5.19.0.342164060 z 15.11.2020 i problem duplikatów ustąpił. Wyłączyłem automatyczne aktualizacje, może za miesiąc lub dwa to naprawią. Edit: pospieszyłem się - dalej to samo. Edit2: Fakty - GPhotos robi duplikaty tylko w przypadku zdjęć, których rozdzielczość i waga (w informacjach o zdjęciu w GPhotos) nie jest zgodna ze stanem faktycznym. Jeśli do folderu /DCIM/ skopiujemy zdjęcie z innej lokalizacji, GPhotos wskazuje prawidłową rozdzielczość i wagę. Jeśli GPhotos nie jest uruchomiony w tle w trakcie wykonywania zdjęcia stockową apką, a zostanie uruchomiony później i zeskanuje /DCIM/ później, to wskazuje prawidłową rozdzielczość. Domysły - podejrzewam, że stockowy aparat po zrobieniu zdjęcia najpierw zapisuje plik o rozdzielczości 720x960, a później nadpisuje go dużym plikiem o tej samej nazwie. Rozwiązanie problemu (za pomocą taśmy klejącej ) - wyłączyć Auto start i ustawić Oszczędzanie energii na Ogranicz aktywność w tle dla GPhotos. Edytowane 4 Stycznia 2021 przez wolf
Rekomendowane odpowiedzi