Carburator Posted December 22, 2020 Share Posted December 22, 2020 Czy ktoś może wymieniał już w swoim Mi8 akumulator? Czy istnieje niebezpieczeństwo, że w trakcie wymiany serwis coś może uszkodzić ze względu np. na specyficzną konstrukcję mocowania, podłączenia, etc? Czy po wymianie widzicie ewidentną różnicę w czasie pracy telefonu? Zauważyłem, że mój telefon bardzo mocno się grzeje gdy mam włączony hotspot. Boję się, czy już bateria nie spuchła, chociaż na zewnątrz takich objawów nie widzę. Poza tym bardzo szybko schodzą mi procenty. Czasem przeglądanie netu przez 2 minuty to spadek potrafi wynieść 4% (w tle najwyżej 3 działające aplikacje). Wg. apki AccuBattery przybliżona pojemność akumulatora liczona z ponad 300 sesji ładowań na dzień dzisiejszy to poniżej 2700 mAh (z fabrycznych 3400). Nie chciałbym zmieniać telefonu na nowszy model, gdyż bardzo odpowiada mi w nim aparat z OIS, który teraz jest rzadkością i 256 GB pamięci wewnętrznej. Co robić? Wymieniać baterię czy rozglądać się za nowym telefonem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts