czaras90 Opublikowano 6 Maja 2015 Opublikowano 6 Maja 2015 Witam, po zainstalowaniu najnowszej aktualizacji telefon zaczął ... szaleć. Po włączeniu telefonu zaczęły wyskakiwać komunikaty jeden po drugim: "niestety aplikacja usługi xiaomi zostala zatrzymana", "niestety proces.com został zatrzymany", i tak w kółko ... nic nie moge zrobić, ekran jest czarny a na nim wyskakują te właśnie komunikaty. Nie mam pojęcia o co chodzi, telefon jest nowy i oryginalny ... Bardzo proszę o pomoc.
Nezumi Opublikowano 6 Maja 2015 Opublikowano 6 Maja 2015 Najnowsza aktualizacja 5.5.1 niestety tak crashuje, po restarcie telefon działa przez kilka godzinek OK po czym znowu się crashują, zostaje Ci, albo zainstalować aktualizacje starsze np. 5.4.27 , albo poczekać do piątku na nowy ROM.
czaras90 Opublikowano 6 Maja 2015 Autor Opublikowano 6 Maja 2015 Nawet nie bede miał ją jak pobrać, bo telefon albo ma czarny ekran, albo wyskakują komunikaty i NIC nie moge zrobic. Paranoja.
czaras90 Opublikowano 6 Maja 2015 Autor Opublikowano 6 Maja 2015 Tak, to samo, na dzień dobry wyskakują błędy, jeden za drugim co kliknę "ok" pół sekundy i nastepny ... ledwo udało mi sie go zresetować ...
Nezumi Opublikowano 6 Maja 2015 Opublikowano 6 Maja 2015 Hm.. Zostaje Ci chyba zrobić tzw. Hard reset. Wyłączyć telefon odpalić go poprzez przycisk POWER+Vol down, wejść w tryb recovery i przywrócić do fabrycznych.
czaras90 Opublikowano 6 Maja 2015 Autor Opublikowano 6 Maja 2015 ok spróbuje i dam znać ... ehhh Nawet jak jest włączony i chce go wyłączyć to nie reaguje przycisk wyłączania jak również volume itp ...
Nezumi Opublikowano 6 Maja 2015 Opublikowano 6 Maja 2015 Mała poprawka, wybacz. Jeśli nie możemy przejść do recovery przez Updater, wyłączamy telefon, naciskamy długo klawisze: głośność-góra (volume-up) i zasilanie (Power). Puszczamy Power w momencie zobaczenia loga MI (błyśnie na biało). Trzymamy dalej przycisk głośności aż pojawi się recovery. Czynność ta wymaga wprawy. Power up, nie down Pomyłeczka ostatnio robiłem Moto G, a tam było down i się zamieszałem PS: Tutaj masz link do tutoriala jak wgrać ROM gdy nie masz dostępu do aplikacji Update http://miuipolska.pl/instalacja-xiaomi/ 1
fred Opublikowano 6 Maja 2015 Opublikowano 6 Maja 2015 Miałem podobnie. Okienek o zatrzymaniu procesu było nie do ogarnięcia. Co zrobiłem. 1. Wyjęcie baterii. Inaczej nie dało się wyłączyć. 2. VOL+ i Power. Tam język angileski (lub inny jak toś ogarnia). 3. Wipe & Reset 4. Wipe Cache 5. Wipe User Data 6.Reboot. 7. Wgrałem starszą wersję systemu przez Update. 8. Wgrałem wersję 5.5.1 i chodzi od dwóch dni bez błędów. Dlaczego teraz działa? Nie wiem. Ale działa.
Rekomendowane odpowiedzi