Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, po zainstalowaniu najnowszej aktualizacji telefon zaczął ... szaleć. Po włączeniu telefonu zaczęły wyskakiwać komunikaty jeden po drugim: "niestety aplikacja usługi xiaomi zostala zatrzymana",

"niestety proces.com został zatrzymany", i tak w kółko ... nic nie moge zrobić, ekran jest czarny a na nim wyskakują te właśnie komunikaty. Nie mam pojęcia o co chodzi, telefon jest nowy i oryginalny ... Bardzo proszę o pomoc.

Opublikowano

Najnowsza aktualizacja 5.5.1 niestety tak crashuje, po restarcie telefon działa przez kilka godzinek OK po czym znowu się crashują, zostaje Ci, albo zainstalować aktualizacje starsze np. 5.4.27 , albo poczekać do piątku na nowy ROM.

Opublikowano

Tak, to samo, na dzień dobry wyskakują błędy, jeden za drugim co kliknę "ok" pół sekundy i nastepny ... ledwo udało mi sie go zresetować ... 

Opublikowano

Hm.. Zostaje Ci chyba zrobić tzw. Hard reset. Wyłączyć telefon odpalić go poprzez przycisk POWER+Vol down, wejść w tryb recovery i przywrócić do fabrycznych.

Opublikowano

ok spróbuje i dam znać ... ehhh

Nawet jak jest włączony i chce go wyłączyć to nie reaguje przycisk wyłączania jak również volume itp ...

Opublikowano

Mała poprawka, wybacz.

1. Jeśli nie możemy przejść do recovery przez Updater, wyłączamy telefon, naciskamy długo klawisze: głośność-góra (volume-up) i zasilanie (Power). Puszczamy Power w momencie zobaczenia loga MI (błyśnie na biało). Trzymamy dalej przycisk głośności aż pojawi się recovery. Czynność ta wymaga wprawy.

Power up, nie down :P Pomyłeczka :P ostatnio robiłem Moto G, a tam było down i się zamieszałem :P

PS: Tutaj masz link do tutoriala jak wgrać ROM gdy nie masz dostępu do aplikacji Update

http://miuipolska.pl/instalacja-xiaomi/

• Like 1
Opublikowano

Miałem podobnie. Okienek o zatrzymaniu procesu było nie do ogarnięcia. Co zrobiłem.

1. Wyjęcie baterii. Inaczej nie dało się wyłączyć.

2. VOL+ i Power. Tam język angileski (lub inny jak toś ogarnia).

3. Wipe & Reset

4. Wipe Cache

5. Wipe User Data

6.Reboot.

7. Wgrałem starszą wersję systemu przez Update.

8. Wgrałem wersję 5.5.1 i chodzi od dwóch dni bez błędów.

Dlaczego teraz działa? Nie wiem. Ale działa.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...