Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej.

Mam pewien problem mój poco X3 zmienia kolorystykę po niedługim czasie korzystania na żółtawą. Nawet jak wyłączam dostosowanie barwy z automatycznej na żywą. Tryb czytania jest wyłączony. Pomaga na chwilę włączenie trybu czytania a następnie jego wyłączenie bądź zmiana w menu barwy wyświetlacza, ewentualnie uśpienie ekranu i wybudzenie go. Im dłużej korzystam tym, krócej pomagają wyżej wymienione działania.

Pozdrawiam

3538c049251b1522ab59d4d507749fd2.jpgbd240a45fbff76f84a84eb0e245edf72.jpg

Opublikowano

Mam to samo, wyłączyłem automatyczną jasność, różne tryby korekcji barwy, nic nie pomaga. Co jakiś czas żółty ekran i zauważyłem, że wówczas kolory są jakby 'spłowiałe'. 

Opublikowano

No dobra, ale albo wyświetlacz nie pokazuje mi żółtego, albo na tych fotkach go nie ma, no bo ja niż żółtego nie widzę.

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Chyba że masz już żółta na stałe. Różnica jest taka jakbyś zmieniał w ustawieniach wyświetlacza z kolorystyki standardowej na nasyconą. Wydaje mi się że zaczęło się to dziać po ostatniej aktualizacji.

Opublikowano

Dziś już za późno, jutro zerkne z blaszaka o co chodzi z tym kolorem, bo nie ukrywam chodzi mi po głowie kupno X3, a Ty byłbyś pierwszą osobą która zgłasza taki problem który eliminowałby kupno tego fona.

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Dnia 22.11.2020 o 08:43, marcinwuwua napisał:

Dzięki wczoraj zainstalowalem inną przeglądarkę. Zauważyłem że tak się dzieje też głównie w Chrome i nawet jak go wyłączę to kolor nadal zostaje.

Z moim poco wszystko ok, nie widzę tego problemu, na twoim zdjęciu też ciężko stwierdzić, ściana tylko jest żółta.

Opublikowano
Spróbujcie wyłączyć w Chrome #dynamic-color-gamut.

chrome://flags/#dynamic-color-gamut

To wina najprawdopodobniej chrome. Po wyłączeniu tej opcji o jakiej wspomniał jbl485 nie ma już tego problemu. Nawet jak wychodziłem z przeglądarki to kolorystyka pozostawała na telefonie. Problem uznaje za rozwiązany . Telefon lubię bo to duży skok pod względem poprzednika (Redmi Note 5 Pro).
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...