marcinwuwua Opublikowano 21 Listopada 2020 Opublikowano 21 Listopada 2020 Hej. Mam pewien problem mój poco X3 zmienia kolorystykę po niedługim czasie korzystania na żółtawą. Nawet jak wyłączam dostosowanie barwy z automatycznej na żywą. Tryb czytania jest wyłączony. Pomaga na chwilę włączenie trybu czytania a następnie jego wyłączenie bądź zmiana w menu barwy wyświetlacza, ewentualnie uśpienie ekranu i wybudzenie go. Im dłużej korzystam tym, krócej pomagają wyżej wymienione działania. Pozdrawiam
Puma2012 Opublikowano 21 Listopada 2020 Opublikowano 21 Listopada 2020 Może masz włączone oszczędzanie baterii. Próbowałeś reset do ustawień fabrycznych?
michal_gie Opublikowano 21 Listopada 2020 Opublikowano 21 Listopada 2020 Mam to samo, wyłączyłem automatyczną jasność, różne tryby korekcji barwy, nic nie pomaga. Co jakiś czas żółty ekran i zauważyłem, że wówczas kolory są jakby 'spłowiałe'.
Netoper Opublikowano 21 Listopada 2020 Opublikowano 21 Listopada 2020 No dobra, ale albo wyświetlacz nie pokazuje mi żółtego, albo na tych fotkach go nie ma, no bo ja niż żółtego nie widzę.Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
marcinwuwua Opublikowano 21 Listopada 2020 Autor Opublikowano 21 Listopada 2020 Chyba że masz już żółta na stałe. Różnica jest taka jakbyś zmieniał w ustawieniach wyświetlacza z kolorystyki standardowej na nasyconą. Wydaje mi się że zaczęło się to dziać po ostatniej aktualizacji.
Netoper Opublikowano 21 Listopada 2020 Opublikowano 21 Listopada 2020 Dziś już za późno, jutro zerkne z blaszaka o co chodzi z tym kolorem, bo nie ukrywam chodzi mi po głowie kupno X3, a Ty byłbyś pierwszą osobą która zgłasza taki problem który eliminowałby kupno tego fona. Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
jbl485 Opublikowano 21 Listopada 2020 Opublikowano 21 Listopada 2020 Spróbujcie wyłączyć w Chrome #dynamic-color-gamut. chrome://flags/#dynamic-color-gamut 2
marcinwuwua Opublikowano 22 Listopada 2020 Autor Opublikowano 22 Listopada 2020 Dzięki wczoraj zainstalowalem inną przeglądarkę. Zauważyłem że tak się dzieje też głównie w Chrome i nawet jak go wyłączę to kolor nadal zostaje.
Lukasz32 Opublikowano 26 Listopada 2020 Opublikowano 26 Listopada 2020 Dnia 22.11.2020 o 08:43, marcinwuwua napisał: Dzięki wczoraj zainstalowalem inną przeglądarkę. Zauważyłem że tak się dzieje też głównie w Chrome i nawet jak go wyłączę to kolor nadal zostaje. Z moim poco wszystko ok, nie widzę tego problemu, na twoim zdjęciu też ciężko stwierdzić, ściana tylko jest żółta.
marcinwuwua Opublikowano 26 Listopada 2020 Autor Opublikowano 26 Listopada 2020 Spróbujcie wyłączyć w Chrome #dynamic-color-gamut. chrome://flags/#dynamic-color-gamutTo wina najprawdopodobniej chrome. Po wyłączeniu tej opcji o jakiej wspomniał jbl485 nie ma już tego problemu. Nawet jak wychodziłem z przeglądarki to kolorystyka pozostawała na telefonie. Problem uznaje za rozwiązany . Telefon lubię bo to duży skok pod względem poprzednika (Redmi Note 5 Pro).
Adam Błażejewski Opublikowano 26 Listopada 2020 Opublikowano 26 Listopada 2020 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi