Skocz do zawartości
  • 0

Zaj... ukradli mi telefon. Co robić?

Pytanie

Opublikowano

Witam, dzisiejszego wieczoru przy piwku w barze ukradli mi telefon. Na szczęście idioci wyłączyli go dopiero w domu także z dokładnością do 17m (kiepskie GPS w MI4...) wiem gdzie jest. Śledziłem jego trasę ale zanim policja zajechała już doszli do domu i go wyłączyli.

Co robić? Jak tylko poczuje się na siłach z rana biorę co mam (w tym oczywiście imei) i śmigam na policję... problem w tym że nie słyszałem zbytnio dobrych opinii o tej instytucji i pewnie prędzej sam znajdę telefon i... "uszkodzę" jego posiadacza niż oni wgl. ruszą palcem

Tel oczywiście zdalnie zablokowałem (niby) ale alarmu oczywiście nie wzbudzałem żeby tych kretynów nie przestraszyć, wipa też nie robiłem

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Nie ważne co zrobi, dopóki jest tam MIUI, to go zlokalizujesz, jak tylko się telefon włączy, to od razu będzie na stronie pokazana jego lokalizacja, a bez zalogowania, nikt nic Ci z tel nie zrobi. Na stronie jest nawet opcja blokady urządzenia.

• 0
Opublikowano (edytowane)

włączyłem alarm i dałem blokadę w raz z wiaodmością zeby oddał lub zadzwonił i info o nagrodzie. Tylko zastanawiam się co to da. 
dziwne ze po 24h nikt nie włączył telefonu. może bateria padła a nikt nie ma usb-c bo mowa o mi4c

btw jak ktoś włączy telefon to lokalizacja sama się włączy i wyskoczy wiadomość z neta czy musi się połączyć jeszcze jakoś specjalnie?

Edytowane przez dudusik
  • 0
Opublikowano

Nie. Jeżeli GPS masz włączony zawsze, to będzie normalnie lokalizacje na stronie pokazywać. Być może koleś wyłączył telefon, sprzeda go, a dopiero za kilka dni go odpali, gdy zrobi format.

• 0
Opublikowano

skończyła się, a raczej nie skończyła się, ponieważ telefon nadal się nie znalazł a lokalizacja go nie pokazuje. a od policji dostałem pismo o umorzeniu sprawy.
Tak, że pozostało czekać, aż może za pół roku się znajdzie, a może się nie znajdzie

• 0
Opublikowano

Zamiast śledzić, gdzie jest telefon to od razu zdalnie przywróciłbym go do ustawień fabrycznych. Pal licho telefon - ważniejsze są Twoje dane na telefonie.

• 0
Opublikowano

Akurat podejrzewam (jeśli chodzi o kradzież), że typowy Sebix z osiedla nawet nie ogarnia takich rzeczy i dla niego ważniejsze jest kilka ziko za tel, niż dane. No a jak tel się zgubi i znajdzie telefon ktoś uczciwy to może zadzwonić do kogoś z kontaktów. No ale to tylko gdybanie i zależy kto co ma na telefonie (ja nie mam żadnych kart płatniczych podpiętych itp.).

• 0
Opublikowano

Hej! Od niedawna jestem, a raczej byłem szczęśliwym posiadaczem Xiaomi MI MAX, wczoraj zostałem na imprezie okradziony. Poprzez googlowski menedżer urządzeń Android zablokowałem telefon, sprawę złożyłem na policji, czy jest jeszcze cokolwiek, co dałoby się zrobić, by telefon zlokalizować? Telefon w chwili kradzieży nie miał żadnej karty SIM, a ja jestem dość zielony w tej materii, jeśli ktoś mógłby coś doradzić, to będę zobowiązany.

• 0
Opublikowano

No to niestety już nic więcej nie zrobisz oprócz tej blokady Google co już zrobiłeś. Możesz jeszcze wziąć papier z policji i pójść do dowolnego operatora żeby zablokowali telefon we wszystkich sieciach po numerze imei

Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka

• Like 1
  • 0
Opublikowano

Lokalizacja Xiaomi w chmurze pokazuje mi blednie o pare km. Czy to normalne ? Ba mało tego pokazala dwie rozne lokalizacje jak telefon lezy u mnie w domu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...