Skocz do zawartości
  • 0

Jak wykluczyć dźwięki telefonu przy głośniku BT w MIUI 12?

Pytanie

Opublikowano (edytowane)

Mam sondbar Yamaha YAS108, gdy sparuje z telefonem i ktoś dzwoni lub sms to dźwięk słychać na soundbar. Chciałbym aby dźwięki z telefonu były odtwarzane tylko na telefonie a tylko multimedia szły na soundbar.

Z tego co wyszukałem to w MIUI 11 był suwak którym można było dźwięki z telefonu wykluczyć, w MIUI 12 ten suwak zniknął. Może teraz jest to przeniesione w inne miejsce? Na FB ktoś mi odpisał że to ustawia się przy parowaniu ale u mnie o nic takiego się nie pyta przy parowaniu.

Mam telefon POCO X3 NFC. Telefon jak i soundbar mają BT 5.

Edytowane przez Puma2012

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Właśnie nie ma, tak było w MIUI 11, w 12 ten suwak zniknął. Być może jest nadal w MIUI Polska, ja mam global. Telefon kupiony niedawno przez stroną mi-home.

• 0
Opublikowano

Też mam MIUI 12 Global.

Wejdź w BT w listę sparowanych urządzeń, kliknij strzałkę przy urządzeniu, które chcesz ustawić i powinna pokazać Ci się ta lista opcji.

Jeżeli nie ma, to niestety nie pomogę.

Wysłane z mojego MI10 Lite 5G

• 0
Opublikowano

Możliwe, że zależy to też od samego urządzenia. Na fotce masz przykład sparowane go zegarka. Jak widać ma dostęp tylko do kontaktów, bo nic więcej nie potrzebuje.

Spróbuj z innym telefonem, a może anulowanie i ponowne sparowanie coś pomoże? Nic więcej nie wymyślę.a76ac26c52d7b0b27d374f5e978ef0e8.jpg

Wysłane z mojego MI10 Lite 5G

• 0
Opublikowano (edytowane)

Dzięki za zainteresowanie moim problemem.

Pokombinuje jeszcze.... może ktoś ma jakiś inny jeszcze pomysł?

Edit: Wygląda na to że to zależy od urządzenia, gdy połączyłem z komputerem (BT 4) to jest ta opcja. Podejrzewam że to zależy od wersji BT, gdy jest tu i tu BT 5 to masz ograniczone opcje.

1604835230409.jpg

Edytowane przez Puma2012