Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 5 tygodni później...
  • Odpowiedzi 79
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano (edytowane)

Cześć. Wydaje mi się, że u mnie problem z moim Xiaomi POCO X3 6/128 GB szary kupionym w Avans w grudniu 2020 pojawił się dopiero po pewnym czasie użytkowania, ale mogło być też tak, że wcześniej go nie zauważyłem, ponieważ na Wi-Fi internet działał doskonale. 

Wersja oprogramowania 12.5.4.0 Stsbilna

Używam karty Orange prepaid, testowałem też kartę T-Mobile i generalnie na T-Mobile mam lepsze prędkości, ale problem spadków prędkości i/lub przerywanie połączenia z internetem po LTE, jak i 3G występuje na obu kartach. Problem jest bardzo dotkliwy, ponieważ niejednokrotnie uniemożliwia korzystanie z internetu, a co najmniej czyni go bardzo frustrującym. Przełączam się między 3G, a LTE, wyłączam i włączam dane mobilne, czasem to na chwilę pomaga, ale czasem nic to nie wnosi. Problem mam od września, czyli od momentu kiedy utraciłem dostęp do Wi-Fi, ale kojarzy mi się, że kiedy go kupiłem, to też miewał problemy z internetem mobilnym. 

Wszyscy piszecie o różnych pomysłach, o rękojmi, czy gwarancji, ale nie zauważyłem żeby ktokolwiek pisał do Xiaomi. Ja do nich kiedyś zgłaszałem różne problemy z Mi A2 Lite i o dziwo w aktualizacjach problemy znikały. Napiszę do nich, zapytam. Potem spróbuję reklamować wadliwy model. Miałem ostatnio takie myśli, że będę musiał kupić nowy telefon, ale kto chce wydawać kolejne 1000 zl?! 

Na razie zastosowałem się do zaproponowanych wskazówek na forum i będę obserwował, jak internet działa. Zachęcam Wam do składania wniosków o rozwiązanie problemu do Xiaomi, gdyż jeśli oni nie zdają sobie sprawy z problemu, to nie otrzymamy satysfakcjonującej aktualizacji, albo informacji o wadliwej partii. 

Pozdrawiam. 

P. S. 

Zdjęcie przedstawia widok w telefonie, w który wchodzę po kilkanaście razy dziennie przełączając typ sieci, aby uzyskać poprawę sygnału. Już jestem tym zmęczony. 😩 

Screenshot_2021-12-08-22-15-37-132_com.android.phone.jpg

Screenshot_2021-12-08-22-16-40-768_com.android.phone.jpg

Edytowane przez Janek70
Opublikowano
W dniu 9.12.2021 o 10:07, CzesioZuch89 napisał:

Ustawiłeś prywatny DNS do blokowania reklam? Spróbuj usunąć adres.

Nie, oczywiście, że nie. 

Screenshot_2021-12-13-21-50-33-140_com.android.settings.jpg

• 4 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Pacjent: Xiaomi POCO x3 PRO 8/256
Witajcie w 2022, właśnie po trwającej od października batalii(telefon kupiony we wrześniu) z CCS, otrzymałem nowy telefon ze stwierdzeniem, że występowała wada fabryczna chociaż wcześniej 2x stwierdzili, że nie wykryto problemu. Sęk w tym, że problem w nowym telefonie nie ustąpił. Najpierw w październiku telefon był w CCS nie stwierdzili problemu, potem przez miesiąc wymieniałem maile z Xiaomi Polska, nagrywałem filmy wysyłałem logi, na zlecenie Xiaomi, CCS przysłał kuriera po telefon w celu dalszej weryfikacji i kolejny raz nie stwierdzili problemu (20grudnia) odesłali tego samego dnia telefon do mnie, ale że coś problem z DHLem był telefon wrócił do nich z powrotem. Rozmawiając z infolinia CCS na ten temat dowiedziałem się że nie stwierdzili nieprawidłowości i znów skierowałem się do Xiaomi Polska. Xiaomi nakazało wstrzymanie telefonu w serwisie i konkretniejszą weryfikację co nastąpiło wyżej wymienionym stwierdzeniem wady fabrycznej. Telefon w sylwestra wrócił do mnie z orzeczeniem z CCS i udałem się do sprzedawcy i dziś tj. 4stycznia otrzymałem nowy telefon. Myślę sobie bedzie super działać a tu znów to samo.
Podczas np odświeżania strony Onet nad kreskami zasięgu znikał znaczek LTE+ pomimo pełnego zasięgu i wyskakiwał nasz ulubiony dinozaur z Google. Wrzucam link z dysku google z filmem z nagrywaniem ekranu pokazujący problem już w pierwszych sekundach. Nadmienię, że wymieniłem po pierwszej wizycie telefonu w CCS kartę w orange na nową ale nic to nie dało. Zaznaczę, że na starym telefonie Samsung Galaxy a20e problem nie występuje.(sam telefon w sobie po prostu wolno chodzi).  Występuje też problem gdy np łącze się z radiem w samochodzie i czasem przerywaja piosenki i nie odświeża ich tytułów wyświetlanych. Na samsungu nic takiego sie nie dziej i pomimo tego że chodzi jak mucha w smole wszystko wyświetlane jest poprawnie.

Najbardziej irytujący jest ten problem gdy np rozmawiam z żoną na messengerze i  wywala połączenie. Nic tylko rzucić telefonem o podłogę.

Link https://drive.google.com/file/d/12gUuwC_D1E1EKqaDcrlqmchHdoJqw90w/view?usp=sharing

Edytowane przez bananczyk
Opublikowano

Sprawdź jeszcze innego operatora Plus czy T-Mobile byleby nie Play.
Bo mało prawdopodobne aby trzy egzemplarze miały taką samą wadę.

Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Mam ten sam problem poco x3 pro. Sieć orange. Co jakiś czas zrywa mi internet na 2-3 sekundy. Z tego co przeczytałem to lipa i jedyna opcja to rękojmia i liczenie na to że nowy tel będzie bez wady a jak nie to zwrot kasy. Trochę lipa bo znów będzie trzeba na jakieś promocje polować. 

Opublikowano

Mój egzemplarz nie chce przełączać się z LTE na nic innego jednocześnie tracąc w ogóle zasięg jeśli ma wybrany preferowany typ sieci LTE.