Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupował ktoś w tymi serwisie? Brałem telefon w styczniu, miał bardzo dobre opinie a teraz mam do odesłania i strony brak a na angielskiej stronie widzę że siedziba była w GB i właśnie się zamknęła....

Opublikowano
1 godzinę temu, cycu2007 napisał:

Kupował ktoś w tymi serwisie? Brałem telefon w styczniu, miał bardzo dobre opinie a teraz mam do odesłania i strony brak a na angielskiej stronie widzę że siedziba była w GB i właśnie się zamknęła....

No toś przyoszczędził... O ile taniej kupiłeś telefon?

Jak znam życie, to firma ciągała telefony z Chin. Więc nie masz serwisu i za każde "ała" będziesz musiał płacić. No chyba, że odeślesz telefon do Chin, gdzie teoretycznie jest 1 rok gwarancji. No tak..., tylko Ty nie wiesz, skąd ta firma ciągała te telefony. Znaczy od kogo kupowali...

Sorry, ale absolutnie nie żal mi takich osób. Typowy, polski "janusz". Parę złotych zaoszczędzone przy zakupie, a potem lamenty.

I żeby była jasność - nie mam zamiaru ani Cię obrażać, ani tyrać. Po prostu sam sobie jesteś winny, a ja tylko robię za narratora aktualnego status quo. A pytanie czy ktoś jest w podobnej sytuacji niewiele pomoże, bo nawet jeśli, to będziesz w bagnie z kimś. Tylko tyle i aż tyle. Mam nadzieję, że rozpatrując zakup tańszego telefonu brałeś pod uwagę ryzyko...?

Jedyne co teraz możesz zrobić, to pisać do serwisu w Polsce. Choćby do @Acid.

Powodzenia... ;)

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Ja kupiłem też w styczniu w Chinach i nie mam nic do odesłania. A wiesz dlaczego? Bo nie gmeram w telefonach! Kupiłem już tam 3 szt. tablet i 200 innych paczek... Tak przyoszczędziłem dużo :D

Edytowane przez brawo
Opublikowano
6 minut temu, brawo napisał:

Bo nie gmeram w telefonach! Kupiłem już tam 3 szt. tablet i 200 innych paczek...

No to fatycznie jest argument...

A powiedział Tobie ktoś..., kiedyś..., ktoś..., że urządzenie elektroniczne może, ot, tak po prostu się popsuć...? I nie trzeba do tego "gmerania"?

Opublikowano

Tak to jest argument, bo kwota zakupów jest 5 cyfrowa. I z przodu nie jest jedynka ;) Jestem zadowolony z wszelkich reklamacji. Pomarzyć o tym na takich serwisach jak Alecośtam i olecośtam, czy w byle jakim obuwniczym... Mam fachowe kwalifikacje jeśli chodzi o urządzenia  ;) Jest takie ryzyko i tu i tam, ale jak powiedziałem, że ja już jestem zarobiony. W dobrych rękach nic nie psuje się...

Opublikowano

Tyle grzebania i dbania że nie zepsuł do konca a po prostu żona zapchała podkładem głośnik ale poczytałem i postaram się sam wyczyścić albo oddam do pobliskiego serwisu. 

Nie wiem ile zaoszczędziłem, pewnie ze dwie stówy. Bo na mi home chodziły jakoś tak drożej. Nauczka jest chociaż człowiek oszczędza a stać jest na dobrej klasy telefon bez problemu. Jak napisałeś, się przyjanuszowało się ma :grin: też płakać nie mam zamiaru bo po prostu żona nie chciała droższego a ten raczej się naprawi.

Dziwi mnie tylko że strona w sumie dosyć pewną jak na tamten czas tak nagle się zwinęła ale to może też pandemia 

Opublikowano
12 godzin temu, cycu2007 napisał:

Dziwi mnie tylko że strona w sumie dosyć pewną jak na tamten czas tak nagle się zwinęła ale to może też pandemia 

Ech... Słodka naiwności...

Żona niech się nie maluje. Kobiety zwykle są piękniejsze bez "tynku"... ;)

Sklep jest pewny tylko wówczas, jeśli należy do linii oficjalnej dystrybucji. Tak na przyszłość.

Z tym czyszczeniem, to uważałbym. Żebyś przypadkiem zamiast wyczyścić, nie wepchnął brudu do środka...

Opublikowano
1 godzinę temu, mrosi napisał:

Żona niech się nie maluje. Kobiety zwykle są piękniejsze bez "tynku".

Na szczęście żona nie maluje się dużo ale od stycznia się nazbierało po trochu i mamy efekt :-D

Ja mam nauczkę, na szczęście nie dotkliwą. Ale może ktoś zobaczy wątek i się dwa razy zastanowi.

Co do czyszczenia ktoś mi napisał w innym wątku jakiego alkoholu użyć i jak delikatnie zastosować. Nic to nie da to mam niezły serwis blisko w razie co.

Opublikowano

Użyj najpierw odkurzacza. Zdejmij wszelkie nakładki i samą rurą spróbuj odessać co tam się nazbierało. Trzeba to robić umiejętnie. Rura nie może zassać telefonu. Trzeba mieć jakieś 2-3 mm dystansu. Można podłożyć palce i jakoś tak zrobić żeby było ok. Ja tak robię co jakiś czas na wszystkich "dziurach", bo jakieś tam farfocle zawsze się zbiorą. Jeszcze nie maluję się ;)

• Like 1
Opublikowano
7 godzin temu, mrosi napisał:

Żona niech się nie maluje. Kobiety zwykle są piękniejsze bez.

3 godziny temu, brawo napisał:

Użyj najpierw odkurzacza. Zdejmij wszelkie nakładki i samą rurą spróbuj odessać co tam się nazbierało. Trzeba to robić umiejętnie. Rura nie może zassać telefonu. Trzeba mieć jakieś 2-3 mm dystansu. Można podłożyć palce i jakoś tak zrobić żeby było ok. Ja tak robię co jakiś czas na wszystkich "dziurach", bo jakieś tam farfocle zawsze się zbiorą. Jeszcze nie maluję się ;)

Już to zrobiłem i jest delikatnie lepiej, już nie słychać jakby poduszkę przyłożył ale dalej bez porównania chociażby do mojego telefonu, zresztą coś widać na kratce jeszcze :huh:

• Dodaj nową pozycję...