Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Mam problem z "fabrycznym" miracastem z telefonu - po prostu nie działa - znajduje urządzenie ale się nie łączy - każdy inny telefon nie ma żadnego problemu. Jest jakieś tego rozwiązanie oprócz instalacji innych apek?

IMG_20200830_203034 v2.jpg

Screenshot_2020-08-30-20-29-22-761_com.milink.service.jpg

Screenshot_2020-08-30-20-30-11-734_com.milink.service.jpg

Screenshot_2020-08-30-20-31-19-641_com.milink.service.jpg

Po wciśnięciu Akceptuj na odtwarzaczu Blu-Ray telefon zamiast się połączyć przechodzi ponownie do wyszukiwania urządzenia tym razem z zerowym skutkiem.

Flagowiec porażka.....

Edytowane przez Phantom
Opublikowano
19 minut temu, Phantom napisał:

Jest jakieś tego rozwiązanie oprócz instalacji innych apek?

A jak to uruchamiasz? W moim telefonie (Mi9Lite) są dwie możliwości: poprzez kafelek tzwn Projekcja (i to nie działa), druga to Ustawienia, Połączenia i udostępnianie, Ekran bezprzewodowy. Ta druga opcja działa (nie wiem która z nich to Miracast). Możesz też sprawdzić jaką wersję Cast masz zainstalowaną. Najnowszą, chyba z wczoraj można pobrać stąd: https://www.apkmirror.com/apk/xiaomi-inc/cast/cast-12-2-4-2-release/cast-12-2-4-2-android-apk-download/

Opublikowano (edytowane)

Dokładnie na mi9 mam to samo. Projekcja nie działa. Trzeba wchodzić przez ustawienia/więcej opcji sieci i teraz nie pamiętam czy przez prześlij ekran czy przez wifi display. Jakby nie burza to bym sprawdził

Edit:

Mi10 z xiaomi.eu NIE DZIAŁA. Objaw jak u autora.

Mi9 z xiaomi.eu DZIAŁA. 

Bez względu jak odpalam to na mi9 rusza a mi10 ponownie szuka. 

Oba to najnowsze xiaomi.eu miui 12 stable

Edytowane przez witek_77
Opublikowano

Do tej pory byłem użytkownikiem telefonów HTC, ale że nie było nic nowego godnego uwagi od tego producenta postanowiłem zobaczyć jak to jest z Xiaomi. A tu na samym starcie taka wtopa i to we flagowcu....

Wszystkie możliwości odpalenia Miracast w telefonie wyczerpane (bez udziału innego softu niż wbudowany w telefon) - konkluzja: oryginalny soft to porażka.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Mi na mi 10 global EEA działa bez problemu. Wyświetla płynnie obraz na tv samsung jakiś 5letni model, nawet nie wchodze w ustawienia tylko wybieram z belki projekcja, akceptuje na tv i łączy się.

Edytowane przez shlyify