Phantom Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Opublikowano 30 Sierpnia 2020 (edytowane) Witam Mam problem z "fabrycznym" miracastem z telefonu - po prostu nie działa - znajduje urządzenie ale się nie łączy - każdy inny telefon nie ma żadnego problemu. Jest jakieś tego rozwiązanie oprócz instalacji innych apek? Po wciśnięciu Akceptuj na odtwarzaczu Blu-Ray telefon zamiast się połączyć przechodzi ponownie do wyszukiwania urządzenia tym razem z zerowym skutkiem. Flagowiec porażka..... Edytowane 31 Sierpnia 2020 przez Phantom
FromWP Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Opublikowano 30 Sierpnia 2020 19 minut temu, Phantom napisał: Jest jakieś tego rozwiązanie oprócz instalacji innych apek? A jak to uruchamiasz? W moim telefonie (Mi9Lite) są dwie możliwości: poprzez kafelek tzwn Projekcja (i to nie działa), druga to Ustawienia, Połączenia i udostępnianie, Ekran bezprzewodowy. Ta druga opcja działa (nie wiem która z nich to Miracast). Możesz też sprawdzić jaką wersję Cast masz zainstalowaną. Najnowszą, chyba z wczoraj można pobrać stąd: https://www.apkmirror.com/apk/xiaomi-inc/cast/cast-12-2-4-2-release/cast-12-2-4-2-android-apk-download/
witek_77 Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Opublikowano 30 Sierpnia 2020 (edytowane) Dokładnie na mi9 mam to samo. Projekcja nie działa. Trzeba wchodzić przez ustawienia/więcej opcji sieci i teraz nie pamiętam czy przez prześlij ekran czy przez wifi display. Jakby nie burza to bym sprawdził Edit: Mi10 z xiaomi.eu NIE DZIAŁA. Objaw jak u autora. Mi9 z xiaomi.eu DZIAŁA. Bez względu jak odpalam to na mi9 rusza a mi10 ponownie szuka. Oba to najnowsze xiaomi.eu miui 12 stable Edytowane 30 Sierpnia 2020 przez witek_77
Phantom Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Do tej pory byłem użytkownikiem telefonów HTC, ale że nie było nic nowego godnego uwagi od tego producenta postanowiłem zobaczyć jak to jest z Xiaomi. A tu na samym starcie taka wtopa i to we flagowcu.... Wszystkie możliwości odpalenia Miracast w telefonie wyczerpane (bez udziału innego softu niż wbudowany w telefon) - konkluzja: oryginalny soft to porażka.
shlyify Opublikowano 16 Września 2020 Opublikowano 16 Września 2020 (edytowane) Mi na mi 10 global EEA działa bez problemu. Wyświetla płynnie obraz na tv samsung jakiś 5letni model, nawet nie wchodze w ustawienia tylko wybieram z belki projekcja, akceptuje na tv i łączy się. Edytowane 16 Września 2020 przez shlyify
Rekomendowane odpowiedzi