Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, problem dotyczy ładowania telefonu, jakiś czas temu zakupiłem Redmi Note 9 Pro, idąc spać podłączyłem go do ładowania, miał jakieś 20%, budząc się rano stan baterii wskazywał na 80%, jak wiadomo model ten ma szybkie ładowanie (30W), lecz w moim egzemplarzu jest jakiś problem, czy spotkał się ktoś z takim problemem?. Dodam także, że próbowałem zmienić ładowarkę 18W, od Xiaomi mi 9T, ale problem nadal występuje.

Opublikowano

Zainstaluj sobie accubattery i zobacz jaki prąd jest przyjmowany.
Czy oprócz zmiany ładowarki zmieniałeś też może przewód?

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

117674898_917862268725331_4337824395619139842_n.thumb.jpg.cd4218ea7c61f2b1cb0b998a4a4c5835.jpg117633762_592120358115795_6269436223542255648_n.thumb.jpg.8ca758add881d47174c4c7eb6b489458.jpgSą to wyniki 2 ładowań, jedno było ładowarką dołączoną do telefonu, druga natomiast była z modelu mi 9T, wyniki są podobne, chociaż podczas ładowania superszybką ładowarką, że są spadki oraz wzrosty ładowania, zauważyłem także, że gdy podepnę i zaraz po tym wypnę telefon z ładowania, to ten za każdym razem się resetuje, ale jeśli już chwilę odczekam, i wypnę trochę później to nic się nie dzieje.

Opublikowano

No to kurcze lipa, nawet bez szybkiego ładowania telefon powinien wciągać 1.5-1.8A. U Ciebie nawet 0.5A nie ssie.

Ładowarkę i przewód wykluczyłeś, no bo było zmieniane.

Jeszcze bym te ładowarki przetestował na innym fonie, (nóż widelec zbiegiem okoliczności padły obie) Jeśli jednak program będzie na innym fonie pokazywał prawidłowo, to zostaje oddać tego 9pro na gwarancję.

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka

Edit. Przed obserwowaniem/screenem wyników, odczekałeś że 30 sekund żeby dać czas na dogadanie się ładowarka/fon ?

Opublikowano

@Danek2354

Jeśli na 2 różnych ładowarkach i 2 różnych kablach jest to samo, to raczej telefon trzeba oddać do serwisu. Wcześniej możesz jeszcze spróbować zrobić format, chociaż nie sadzę że to coś da, ale spróbować warto. I tak przed oddaniem na gwarancję pewnie będziesz czyścił dane.

Opublikowano

Pogmeraj w ustawieniach programisty w trybie USB, możliwe że podwiesił się na trybie przesyłu danych wtedy często ładowanie jest na podtrzymaniu 500 mA zgodnie ze specyfikacją USB żeby nie uwalić portu na tanszych płytach głównych PC. Podepnij OTG, podłącz do PC, włącz wyłącz debugowanie USB, zresetuj, sprawdź na samym TWRP czasy ładowania, clear cache/dalvik... Tryb USB, Jack/słuchawki i latarka to upierdliwe podwieszenia, nikt nie wie czemu bo występują sporadycznie i niezależnie od marki. Trzeba wkładać wyjmować, przełączać, resetować aż zaskoczy lub kapitulacja i serwis...

Opublikowano

Dziękuję bardzo wszystkim za pomoc, telefon był sprawdzany także 3 ładowarką od Samsunga 10 note, rezultat ten sam, telefon z pewnością będę reklamował. :) 

• 11 miesięcy temu...