Karoleq121 Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Witam, mam problem z telefonem. Od zakupu mialem na nim soft 'syf miui' ktory byl bardzo uciazliwy ale jakos go nie zmieniałem bo nie chcialem nic popsuc zmieniajac rom, dzis cos mi sie poklikalo telefon uruchomik sie w trybie recovery, byl chinski jezyk i nawet nie wiem co sie kliklo i zrobil sie hard reset, teraz przy konfiguracji telefonu nie moge nawet go uruchomic do normalnego dzialania, bo przy wyborze odzysku danych chce mnie przeniesc do google play lecz 'syf miui' nie pozwala przenosic sie z jednej aplikacji do drugiej bo wyskakuje blad, caly czas tak bylo i jest tym razem, i kaze mi od nowa konfigurowac telefon, i tak na okraglo i nic z tym nie moge zrobic, fastboot nie czyta telefonu, w ustawienia nie moge wejsc zeby debugowanie ogarnac, a bez tego wgranie nowego softa chyba niemozliwe? Bardzo prosze o rady co zrobic jak to ogarnac, czy da rade wgrac softa bez fastboota i jak to zrobic, zaznacze ze nie moge oddac telefonu do zadnego serwisu bo jestem za granica i musze pilnie sam to jakos ogarnac, prosze o pomoc i z gory dziekuje.. Moge nawet zaplacic komus kto pomoze mi to szybko i sprawnie zrobić gdyz telefon jest mi niezbedny...
Karoleq121 Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 2 Sierpnia 2020 prosze chociaz o jakies poszlaki.. czy da sie ten telefon uratowac..
Kacper Skrzypek Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Telefon powinno się dać uratować, o ile w fastboocie będzie komputer go widzieć - nie musi widzieć pamięci (bo i tak raczej jej nie zobaczy). Trzeba wgrać TWRP i potem miuipolska jak tutaj, skoro masz syfMIUI to zapewne masz jakąś prastarą wersję: https://miuipolska.pl/instalacja-xiaomi-eu-na-mi-8-se/
Karoleq121 Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 2 Sierpnia 2020 wszedlem w fastboota, w wierszu wpisalem fastboot devices i nie wykrwya nic..
Kacper Skrzypek Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Jaki masz procesor? Na Ryzenie są pewne problemy własnie z działaniem fastboota, bardziej preferowany intel.
Karoleq121 Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 2 Sierpnia 2020 ogarnalem tak ze czyta juz telefon, wgralem twrp przejsciowe 0423 i nie chce mi zrebootować do twrp telefon sie jakby wylacza snap 710 telefon teraz przy wlaczaniu zatrzymuje sie na logo xiaomi wiesz co dalej?
Kacper Skrzypek Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Spróbuj może starsze TWRP: recovery-TWRP-3.2.3-1227-XIAOMI8SE-CN-wzsx150.img
Kacper Skrzypek Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Wrzucam dwa inne. Któreś z nich musi działać... A przynajmniej powinno. Niestety nie sprawdzę, bo mój Mi 8 SE ma rozlaną matrycę, ale z TWRP zawsze na tym modelu były jakieś kombinacje alpejskie za czasów, kiedy używałem tego telefonu (czyli do stycznia tego roku praktycznie). Rozpakuj sobie img z tych paczek. Najpierw myślę lepiej spróbować 1217 (ona zazwyczaj działała). TWRP-3.2.3-1102-XIAOMI8SE-CN-wzsx150.zip TWRP-3.2.3-1217-XIAOMI8SE-CN-wzsx150.zip
Karoleq121 Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 3 Sierpnia 2020 (edytowane) dobra powoli ogarnalem wszystko, juz instaluje nowy rom, temat do zamkniecia, dzieki bardzo orjon za te pliki Edytowane 3 Sierpnia 2020 przez Karoleq121
Adam Błażejewski Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi