Shadow798 Posted July 13, 2020 Share Posted July 13, 2020 (edited) Planuje zakup lampki xiaomi bedside lamp 2 (https://www.morele.net/xiaomi-xiaomi-mi-bedside-lamp-2-inteligentna-lampa-nocna-6312946/?gclid=CjwKCAjwjLD4BRAiEiwAg5NBFoeQd0myrQnuHId3TGsv1bu6g8U_pk2ntabIWAW7A6p_AATqkCOdXBoCD7oQAvD_BwE) W specyfikacji jest wymieniona bramka BLE, jednak nigdzie nie mogę znaleźć informacji, czy lampka faktycznie obsługuje tą bramkę. Jak to w końcu jest? Jest możliwość podłączenia innych urządzeń poprzez lampkę jak np. wtyczki zigbee, czujniki temperatury czy czajnik tak aby była możliwość kontrolowania ich poprzez wifi? Edited July 13, 2020 by Shadow798 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rezmus Posted July 14, 2020 Share Posted July 14, 2020 ta lampka nie ma ble. ble nie pozwala kontrolowac urzadzen, bramka zbiera jedynie dane o statusie urzadzenia i wysyla do chmury co okolo 10 minut. ble to nie zigbee. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shadow798 Posted July 14, 2020 Author Share Posted July 14, 2020 Zatem żeby móc kontrolować urządzenia takie jak czajnik z dowolnego miejsca muszę kupić Gateway (np ten). On również będzie służył jako bramka ble? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Remi_K Posted July 14, 2020 Share Posted July 14, 2020 Ta bramka ma bramkę BLE, cena bardzo wysoka na tej aukcji, kupiłem taką bramkę za 96 zł na Ali express... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shadow798 Posted July 14, 2020 Author Share Posted July 14, 2020 A jest możliwość dodania jej do Xiaomi home (region Polska), bo nie widze jej przy przeszukiwaniu produktów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Remi_K Posted July 14, 2020 Share Posted July 14, 2020 Używając aplikacji patchowanej spokojnie mi działa z ustawieniem Polski... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shadow798 Posted July 16, 2020 Author Share Posted July 16, 2020 A jeżeli chodzi o przełączniki Aquara, to muszę mieć osobną bramkę, czy bramka xiaomi 2 tez je obsługuje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Remi_K Posted July 16, 2020 Share Posted July 16, 2020 Jeszcze nie mam takich przełączników, więc praktycznie nie powiem, ale bramka od Xiaomi obsługuje zigbee i bluetooth, więc spokojnie powinna dać radę...Mam do swojej podłączone czujniki zalania Aqara i działają po zigbee... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiltel Posted December 7, 2020 Share Posted December 7, 2020 (edited) W sieci są duże rozbieżności. Która wreszcie wersja tej lampy posiada bramkę BLE? Edited December 7, 2020 by kiltel Link to comment Share on other sites More sharing options...
rezmus Posted December 7, 2020 Share Posted December 7, 2020 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiltel Posted December 7, 2020 Share Posted December 7, 2020 (edited) To zdjęcie to ma być odpowiedź na moje pytanie? Edited December 7, 2020 by kiltel Link to comment Share on other sites More sharing options...
rezmus Posted December 7, 2020 Share Posted December 7, 2020 tak Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiltel Posted December 8, 2020 Share Posted December 8, 2020 Ta na zdjęciu jest to pierwsza starsza wersja tej lampy w Polsce chyba ciężko będzie ją kupić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rezmus Posted December 8, 2020 Share Posted December 8, 2020 (edited) kup inna lampke za mniejsze pieniadze i bramke mijia v3 (zigbee, ble, ble mesh). Edited December 8, 2020 by rezmus Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts