mpyro Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Opublikowano 11 Kwietnia 2015 (edytowane) Mam taki palacy problem.Po aktualizacji do najnowszej wersji przestały działac mi przyciski pod ekranem.Spotkał sie ktoś z czyms takim? Ekran jak i cały dotyk działa bardzo dobrze. Druga sprawa .Obok zegarka,bateri mam ikone słuchawek i nie mozna wogóle sie dodzwonic .Jak ją mozna wyłaczyc? Edytowane 13 Kwietnia 2015 przez mpyro
baku1991 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Opuść belkę i jest taki przełącznik jak "przyciski" - może przypadkowo ci się wyłączyły.
mpyro Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Niestety ,ale to nie to.Troche to dziwne .Wszystko dziła idealnie,oprócz przycisków.Nawet sie podswietlają,ale nie działaja.Jak myslicie ponowne wgranie romu albo Miflash moze pomóc?
baku1991 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Dziwne. Ja bym miflash od razu robił. Jak nie sprawdzisz to się nie dowiesz. Jeszcze gdyby ewentualnie wrócić do starej wersji romu, na którym było w porządku?
mpyro Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Potraktowałem Mi4 Miflashem,ale niestety nadal to samo.Ekran ,dotyk działają dobrze a klawisze nie działają.Jednak co dla mnie dziwne działa na nich podswietlenie po dotknieciu ekranu czyli tak jak powinno byc.Nie mam juz pomysłu co dalej,Moze Wy macie jakies propozycje? Wiem ,pewnie powiecie serwis
baku1991 Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Jeszcze jeden pomysł mam. Flash do AOSP Ivana i tam chyba jest opcja włączenia klawiszy ekranowych.
Marvinka Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Wiem ,pewnie powiecie serwis A jeszcze jedno takie, weź skorzystaj z button remappera http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=850464 albo button saviora https://play.google.com/store/apps/details?id=com.smart.swkey&hl=en I zobacz czy po zmianie funkcjonalności przycisków cokolwiek się odblokowało. Czasami trzeba po prostu kopa dać różnym pierdołom, żeby na nowo bangla.
Acid Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Taśma się nie mogła poluzować bo jest na wtyczkę a nie wsuwkę w Mi4. Jeśli już to jakieś uszkodzenie. Taśma dotyku jest na górze telefonu tzn przechodzi od ekranu, pod płytą na drugą stronę płyty i ma wtyczkę też blisko krawędzi górnej telefonu. Co do pęknięć to moim zdaniem jeśli taśma jest sprawna to szkło musi mieć pęknięcie bo przerywa się siatka punktów dotyku co miejscami daje taki efekt. Równie dobrze mogło być pęknięcie na górze telefonu i bez dotyku byłaby np górna połowa ekranu. W każdym przypadku ekran jest do wymiany. Wysłane z MI Note
Rekomendowane odpowiedzi