Sniper Opublikowano 2 Lipca 2020 Opublikowano 2 Lipca 2020 Witam, czy któryś z użytkowników RMN9P ma zainstalowany rom od xiaomi.eu i ma problemy z uruchomieniem (komunikat o niewspieranym języku) voice match przy asystencie google? Spędziłem nad tym wiele godzin i bez rezultatu od kasowania cache w aplikacjach google przez zmianę języka po zmianę domyślnych aplikacji w systemie nic nie pomaga... myślałem, że to kwestia odblokowanego bootloadera, jednak na MI 5 z xiaomi.eu voice match działa prawidłowo. Frustracja sięgnęła zenitu i zainstalowałem z powrotem rom EEA i tutaj voice match działa prawidłowo (przy odblokowanym BL). Jeżeli ktoś ma jakieś doświadczenie z tym proszę o podpowiedź (fora xiaomi.eu milczą niestety).
Sniper Opublikowano 2 Lipca 2020 Autor Opublikowano 2 Lipca 2020 Tyle to już napisałem w pierwszym poście...
aplam13 Opublikowano 11 Maja 2022 Opublikowano 11 Maja 2022 Przyłączam się do pytania Redmi 9T rom EU i problem z Voice Match - niedostępny w wybranym języku, i tak cały czas pomimo zmiany regionu i języków na rózne, czy można cos zrobić aby uruchomić voice match? W samochodzie ciężko bez tego korzystać z telefonu. Proszę o pomoc.
Rekomendowane odpowiedzi