hilux Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Opublikowano 8 Kwietnia 2015 (edytowane) Witam, moje pytanie jest następujące czy w MIUI v6 będzie opcja ustawiania swoich wartości interwałów w Time Lapse zamiast wyboru już ustawionych, ponieważ brakuje tego jeśli ktoś chciałby zrobić np. film poklatkowy z całego dnia, w takim przypadku korzystne byłyby interwały 24 sekundowe a takich nie ma na liście. Może już jest gdzieś taki mod, którego nie znalazłem? Załączam zdjęcia żeby było dokładnie wiadomo o co chodzi. PS. Wiem, że są inne aplikacje do tego ale nie odpowiadała mi jakość robionych filmów dlatego zależy mi aby była to oryginalna apka kamery. Edytowane 8 Kwietnia 2015 przez hilux
keiw Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Opublikowano 8 Kwietnia 2015 ..... film poklatkowy z całego dnia, w takim przypadku korzystne byłyby interwały 24 sekundowe a takich nie ma na liście. .... Zapytam tylko, czemu w tej sytuacji bardziej korzystne miałoby być akurat 24s niż np. 30s?
acy Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Zapytam tylko, czemu w tej sytuacji bardziej korzystne miałoby być akurat 24s niż np. 30s? Odpowiedz jest prosta! Po prostu w ciągu doby "zgubi się" DOKŁADNIE 30 klatek, a tam na pewno będzie jakaś sensacja, która przeminie bezpowrotnie
Numb Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Opublikowano 8 Kwietnia 2015 To przy 24 może akurat zgubi się więcej, np. po włączeniu sekundę za późno i sensacje będą dziać się dosłownie przed każdą klatką Rada na to: nagrać dobę w 60 FPS i zrobić 1440 filmików z odstępem co 24 sekundy
Acid Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Tylko na co 24 skoro jest 30? Co za różnica w praktyce? I tak taki film jest bardzo długo robiony a wychodzi parę minut. 30 sekund to już robi się zachody słońca ale wtedy 24 czy 30 nie ma większego znaczenia. Wysłane z MI Note
hilux Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Oczywiście, że bardzo dużego znaczenia to nie ma a z tymi 25s to był przykład. Ja po prostu lubię mieć kontrolę nad tym co robię a ustawianie interwałów pozwala nam na określenie długości danego filmu. Przy krótszych interwałach mamy przyśpieszenie 10x i 30x. Nie ma 20x a może takie byłoby dla kogoś najdogodniejsze. I powtarzam, że wszyscy macie racje iż to kwestia parunastu sekund filmu, lecz taka opcja dałaby większą kontrolę i stąd się wzięło moje pytanie.
mrosi Opublikowano 17 Lipca 2019 Opublikowano 17 Lipca 2019 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi