wues67 Opublikowano 12 Czerwca 2020 Opublikowano 12 Czerwca 2020 Witam. Redmi 8T, MIUI Global 11.0.9. Chciałem przypisać inny dzwonek dla jednej osoby i mam kłopot. Wchodzę w kontakty, wybieram osobę, dane kontaktowe, 3 kropeczki w prawym górnym rogu, ustaw dzwonek, otwiera mi się lista plików dźwiękowych, wybieram jeden, klikam ok i wyświetla mi mój kontakt. Wszystko wygląda jakby było ok ale gdy kontakt dzwoni to dzwonek jest taki jak do wszystkich, czyli nie zmieniony. Próbowałem zrobić to samo z innymi kontaktami i też lipa. O co chodzi? Jakieś pomysły? Pozdrawiam
40rozbojnik Opublikowano 13 Czerwca 2020 Opublikowano 13 Czerwca 2020 Mam to samo na Redmi 8. Dotychczas nie udało mi się tego rozwiązać, ani problem nie zniknął po aktualizacjach. Widać tak cudowanie działają kontakty Google na telefonach Xiaomi.
wues67 Opublikowano 13 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 13 Czerwca 2020 3 godziny temu, 40rozbojnik napisał: Mam to samo na Redmi 8. Dotychczas nie udało mi się tego rozwiązać, ani problem nie zniknął po aktualizacjach. Widać tak cudowanie działają kontakty Google na telefonach Xiaomi. Próbowałeś włączyć tryb samolotowy i wtedy zmienić dzwonek?....... U mnie niestety nie zadziałało, ale kto wie może u Ciebie będzie ok?
k120 Opublikowano 13 Czerwca 2020 Opublikowano 13 Czerwca 2020 Tylko co ma tryb samolotowy do przypisania dzwonka?
wues67 Opublikowano 13 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 13 Czerwca 2020 16 minut temu, k120 napisał: Tylko co ma tryb samolotowy do przypisania dzwonka? 4 godziny temu, 40rozbojnik napisał: Mam to samo na Redmi 8. Dotychczas nie udało mi się tego rozwiązać, ani problem nie zniknął po aktualizacjach. Widać tak cudowanie działają kontakty Google na telefonach Xiaomi. Na jakimś forum anglojęzycznym czytałem i ponoć pomagało
wues67 Opublikowano 13 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 13 Czerwca 2020 Czy osoby posiadające Redmi 8T mają taki problem?
40rozbojnik Opublikowano 14 Czerwca 2020 Opublikowano 14 Czerwca 2020 Próbowałeś włączyć tryb samolotowy i wtedy zmienić dzwonek?....... U mnie niestety nie zadziałało, ale kto wie może u Ciebie będzie ok?Nie pamiętam, możliwe. Spróbuję w najbliższym czasie i dam znać jak rezultat.
scotti33 Opublikowano 14 Czerwca 2020 Opublikowano 14 Czerwca 2020 Na Mi9 ten sam problem...Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
raftter Opublikowano 25 Czerwca 2020 Opublikowano 25 Czerwca 2020 Plik dźwiękowy którego chcesz użyć nie może znajdować się w pamięci zewnętrznej. Jeśli umieścisz go w systemowym ale zazwyczaj ukrytym folderze *Ringtones to można go wybrać jako Dzwonek a nie Dzwonek lokalny. Ja pliki wybieram nie przez Menadżer Plików tylko przez aplikację Motywy.
scotti33 Opublikowano 26 Czerwca 2020 Opublikowano 26 Czerwca 2020 Jak przez aplikację motywy można wybrać dzwonek z folderu ringtones, nie widzę takiej opcji?!Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
raftter Opublikowano 1 Lipca 2020 Opublikowano 1 Lipca 2020 Dnia 26.06.2020 o 11:41, scotti33 napisał: Jak przez aplikację motywy można wybrać dzwonek z folderu ringtones, nie widzę takiej opcji?! Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Wybieram Kontakty, wybieram kontakt dla którego chcę ustawić dzwonek, trzy kropki w prawym górnym rogu, opcja Ustaw dzwonek i w tym momencie zgłasza mi się dodatkowe okno w którym mam następujący wybór: Wykonaj czynność przez... i trzy ikony do wyboru Motywy, Menadżer Plików oraz Dyktafon. Oprócz tego jest do zaznaczenia fiszka Zapamiętaj mój wybór. Nigdy jej nie wybieram, ale jak mniemam jeśli ją choć raz wybrałeś to u Ciebie nie pojawia się to okno tylko przechodzi do wybranej wcześniej aplikacji. I jeszcze jedno: tam nie ma opcji wyboru folderu - możesz wybrać od razu plik który w tym folderze (Ringtones) się znajduje lub wybrać opcję Dzwonek lokalny i wtedy wybierasz już sam lokalizację pliku który chcesz wybrać. Wybacz prościej wytłumaczyć nie umiem, ale mam nadzieję że pomogłem. 1
Rekomendowane odpowiedzi