Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Redmi 8T, MIUI Global 11.0.9. Chciałem przypisać inny dzwonek dla jednej osoby i mam kłopot.  Wchodzę w kontakty, wybieram osobę, dane kontaktowe, 3 kropeczki w prawym górnym rogu, ustaw dzwonek, otwiera mi się lista plików dźwiękowych, wybieram jeden, klikam ok i wyświetla mi mój kontakt. Wszystko wygląda jakby było ok ale gdy kontakt dzwoni to dzwonek jest taki jak do wszystkich, czyli nie zmieniony. Próbowałem zrobić to samo z innymi kontaktami i też lipa. O co chodzi? Jakieś pomysły? Pozdrawiam 

Opublikowano

Mam to samo na Redmi 8. Dotychczas nie udało mi się tego rozwiązać, ani problem nie zniknął po aktualizacjach. Widać tak cudowanie działają kontakty Google na telefonach Xiaomi.

Opublikowano
3 godziny temu, 40rozbojnik napisał:

Mam to samo na Redmi 8. Dotychczas nie udało mi się tego rozwiązać, ani problem nie zniknął po aktualizacjach. Widać tak cudowanie działają kontakty Google na telefonach Xiaomi.

Próbowałeś włączyć tryb samolotowy i wtedy zmienić dzwonek?.......

U mnie niestety nie zadziałało, ale kto wie może u Ciebie będzie ok?

Opublikowano
16 minut temu, k120 napisał:

Tylko co ma tryb samolotowy do przypisania dzwonka?

4 godziny temu, 40rozbojnik napisał:

Na jakimś forum anglojęzycznym czytałem i ponoć pomagało

Opublikowano
Próbowałeś włączyć tryb samolotowy i wtedy zmienić dzwonek?.......
U mnie niestety nie zadziałało, ale kto wie może u Ciebie będzie ok?
Nie pamiętam, możliwe. Spróbuję w najbliższym czasie i dam znać jak rezultat.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Plik dźwiękowy którego chcesz użyć nie może znajdować się w pamięci zewnętrznej. Jeśli umieścisz go w systemowym ale zazwyczaj ukrytym folderze *Ringtones to można go wybrać jako Dzwonek a nie Dzwonek lokalny. Ja pliki wybieram nie przez Menadżer Plików tylko przez aplikację Motywy.

Opublikowano
Dnia 26.06.2020 o 11:41, scotti33 napisał:

Jak przez aplikację motywy można wybrać dzwonek z folderu ringtones, nie widzę takiej opcji?!

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

Wybieram Kontakty, wybieram kontakt dla którego chcę ustawić dzwonek, trzy kropki w prawym górnym rogu, opcja Ustaw dzwonek i w tym momencie zgłasza mi się dodatkowe okno w którym mam następujący wybór:  Wykonaj czynność przez... i trzy ikony do wyboru Motywy, Menadżer Plików oraz Dyktafon. Oprócz tego jest do zaznaczenia fiszka Zapamiętaj mój wybór. Nigdy jej nie wybieram, ale jak mniemam jeśli ją choć raz wybrałeś to u Ciebie nie pojawia się to okno tylko przechodzi do wybranej wcześniej aplikacji. I jeszcze jedno: tam nie ma  opcji wyboru folderu - możesz wybrać od razu plik który w tym folderze (Ringtones) się znajduje lub wybrać opcję Dzwonek lokalny i wtedy wybierasz już sam lokalizację pliku który chcesz wybrać. Wybacz prościej wytłumaczyć nie umiem, ale mam nadzieję że pomogłem.

• Like 1