Jump to content

Odtwarzanie komunikatów google maps na glosniku telefonu zamiast na urzadzeniu bluetooth

Recommended Posts

Posted

Witam.

Czy Wy też macie problem z urywaniem komunikatów  puszczanych przez głośnik telefonu w google maps podczas sparowanego BT ? Kiedy BT jest wyłączony komunikaty sa wymawiane poprawnie i w całości... Ustawienia są tak jak powinny być. Ręce mi opadają już do tego telefonu...

Posted

A z czym masz te BT sparowane? Dzisiaj testowane fon (RN8 pro) sparowany z lusterkiem/kamerą, do tego z Elm-em (cały czas aktywny podgląd w APK Pistons) i nawigacja gadała bez zarzutu. W czasie jazdy przełączyłem gadanie z fona na słuchawkę BT i później z powrotem na głośnik fona i też było ok.

Edit.

Fon jeszcze był sparowany z radiem android.

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Posted (edited)

@Netoper tel sparowany z radiem Ford Audio, ze słuchawka Airpods, ze słuchawka redmi airdots i z radiem w oplu. Na samsungu a5 wsio działa. Mam ustawienia jak na screenie poniżej. Powiadomienia są, ale puszczane od połowy, zaś po wyłączeniu BT lecą normalnie. 

PS. 

A jakie masz miu? Ja mam system nie zrotowany i mam 11. Może tu coś się kiełbasi? 

Screenshot_2020-05-17-23-32-32-506_com.google.android.apps.maps.jpg

Edited by Czukundur
Posted

To cholera wie w czym problem, ustawienia mamy te same, jak puszczałem na słuchawkę BT no to przełącznik dałem na on. Potem na off i normalnie gadała nawigacja z fona który był wtedy sparowany z radiem, lusterkokamerą, i Elm-em.
A na jakim systemie fona masz?
7a6b6a40bd0e931540625a31e0a105a8.jpg0ab3bef1f0f93a87642eb73b9f210325.jpg

Posted

No to mamy te same systemy. Jeszcze mi powiedz, że działają Tobie dzwieki powiadomien na telefonie gdy jest sparowany przez BT to już w ogóle nie będę miał pytań... 

Screenshot_2020-05-17-23-55-31-744_com.android.settings.jpg

Posted

Na słuchawce podczas nawigacji miałem dźwięki z mesengera i odczytywanie głosowe SMS-ów z aplikacji Yaata,
jeszcze na stałe z fonem sparowany jest amazfitBip na którym w czasie nawigowania wyświetlały się komunikaty z mesengera i treści SMS-ów.

Posted

Hmmm to i tak za duzo mi nie mowi.Zastanawia mnie fakt z tymi komunikatami. Robiłem przywracanie fabryczne telefonu, resetowałem ustawienia po kolei i nic nie trybi. W samsumgu zreszta mam te same ustawienia i aktualizacje co tu i wsio bangla. Aha w yanosiku wszystko działa jak powinno, to tez dziwna sprawa...

Posted

A weź poszukaj na apkmirrow jakiejś starszej wersji map, może w samej apce jest jakiś problem

Posted

A próbowałeś wybrać inny głos? w mapach Google?
Sprawdź jeszcze jak będzie np na mapach Here,. Jak też będzie wycinać no to raczej już coś z samym fonem, jak będzie ok to problem jakiś softwarowy w mapach Google.

Posted

Zmiana języka nic nie dała. W tym here we go to jest w ogóle lipa bo nawet nie da się wybrać z jakiego źródła ma dawać komunikaty. Za to w nawigacji yanosika jest dźwięk normalny bez przycięć... 

Posted

Ostatnie co mi przychodzi to wyczyścić dane aplikacji map, wtedy odinstalować, i pociągnąć nowa instalkę ze sklepu.

Posted (edited)

@Netoper  @frrancuz  co Wy na to ?? Sprawdzone trzy telefony i na kazdym to samo ... W moim robiony dwa razy format, zmieniane aplikacje kasowane ustawienia, "glośność absolutna" tez zmieniana i w dalszym ciagu to samo. Telefony kupiuone w przeciagu 3 tygodni. Dwa z polskiej dystrybucji ze sklepu, jeden Tmobile.Poniżej wkleje linki do filmiku ktory nagrałem o co chodzi dokładniej. Po za tym odcinane są sa dzwieki w całym telefonie tzn. dzwięk blokowania telefonu, zrzuty ekranu , glos wybierania numeru telefonicznego...

https://www.youtube.com/watch?v=OVsJ0v1T1jE

Wydaje mi sie, ze to bluetooth robi takie zamieszanie, zreszta juz nie mam pojecia.

Edited by Czukundur
Posted

Nie wiem o co biega, u mnie wycięło powiadomienia z mesengera jak mam blusruta włączonego, z godzinę z tym walczę i na razie lipton, żadnej aktualizacji nie załapałem, nic nie było grzebane w ustawieniach, ot po prostu jak blusrut włączony to mesenger milczy jak buddyjski mnich podczas medytacji. Dioda powiadamia, powiadomienia się wyświetlają brak dźwięków, Jak wyłączę blusruta dźwięki wracają, nawet odparowałem amazfita i dalej patatajnia.

Posted

Czyli juz jest problem w 4 telefonach. Znalazlem na apkmirror blutut10 ale tel go nie przyjmuje :/ Moze jak przejdziemy na andka 10 to sie cos poprawi ...

Posted

Po tym co na razie piszą ludki z and10, to ja to stosunkuję :) Docelowo będę na indonezyjski rom przechodził, ale potrzebuje ze dwa dni wolnego żeby się zebrać, dopieścić system, powrzucać apki i mieć zapas czasowy coby ewentualnie na globalna wrócić.