filip2137 Opublikowano 12 Maja 2020 Opublikowano 12 Maja 2020 (edytowane) problem wyglada tak, ze dzisiaj telefon mi sie po prostu zresetowal sam tak jakby zacial sie przycisk od wlaczania i telefon sam sobie zaznaczyl reboot. no i zaczal sie rebootowac, ale wszedl w bootloopa, lecz takiego podczas ktorego jeszcze odpala boot menu i mozna tylko uzywac przyciskow gora dol ,nie da sie potwierdzac, po chwili znowu sie rebootuje i tak w kolko. da sie cos z tym zrobic czy raczej juz zdechl, w koncu ma juz swoje lata. z gory dzieki za odpowiedzi update: zdolal sie odpalic ale znowu to samo tylko juz nie otwiera boot menu ale gdy ja je chce otworzyc to otwiera sie jakies dziwne w jezyku chinskim i tez praktycznie od razu sie resetuje update: znowu to samo co wczesniej xD Edytowane 12 Maja 2020 przez filip2137
Shymon Opublikowano 25 Listopada 2020 Opublikowano 25 Listopada 2020 Mam problem ze swoim 3S telefon sam musiał mi się rozładować w kieszeni do 0. Bo nie chciał się włączyć, chociaż ze 3 godziny wcześniej miał baterie na poziome 50 %. Po podpięciu w domu pod ładowarkę próbował się ciągle uruchomi i od razu resetuje, wpada w taką pętle. Później nie reaguje i mruga tylko czerwona dioda. Co jakiś czas włączał się ekran z ładowaniem baterii 0 i nagle 100 % i ekran się wyłączał i ciągle mruga czerwona dioda. Podpinałem go na innych ładowarkach i przewodach USB nic to nie zmienia. Ze 2 -3 razy udało mi się wejść w Recovery menu i tam przy testach pokazuje że bateria ma 1.25V ! i "komunikat podłącz przewód USB". Telefon tak jakby nie chciał ładować baterii. Bateria jest nowa ma 2 miesiące dosłownie (nowy oryginał z 2020 r produkcji) wymieniałem ją bo stara już padła po 4 latach.
Shymon Opublikowano 25 Listopada 2020 Opublikowano 25 Listopada 2020 Rozbierałem telefon wczoraj i sprawdzałem czy nic nie jest odpięte odpinałem wtyczkę od baterii zapiąłem tak jak ma być wszystko wygląda OK. Zostawiłem telefon pod ładowarką na 8 godzin ale nic się nie naładował.
Shymon Opublikowano 25 Listopada 2020 Opublikowano 25 Listopada 2020 Stara poszła już jakiś czas temu do utylizacji bo napuchła jak paczka popcornu. A ta bateria to nieużywany oryginał z tego roku produkcji i działało wszystko OK.
mariusz.ur Opublikowano 25 Listopada 2020 Opublikowano 25 Listopada 2020 Taki "oryginał" jest najgorszy. Uważasz, że kupiłeś oryginalną baterię z 2020 roku dla redmi 3s? Lepiej było kupić jakiś firmowy zamiennik.
Shymon Opublikowano 25 Listopada 2020 Opublikowano 25 Listopada 2020 Montowałem oryginał taką samą jak zdemontowałem wstawiłem nową,dokładnie w Lipcu tego roku. Bateria model BM47. Jutro albo po jutrze obadam ją multimetrem, bo nie mam chwilowo sprzętu żeby cokolwiek tam sprawdzić.
Shymon Opublikowano 29 Listopada 2020 Opublikowano 29 Listopada 2020 Dzisiaj rozebrałem telefon i odpaliłem na samej ładowarce bez baterii. System się uruchomił. Bateria ma po sprawdzeniu multimetrem 3.25V po podpięciu do tel pokazuje 100% i napięcie rośnie. Bateria wyprodukowana 5.05.2020. Po odpaleniu Recovery tam w informacjach o baterii pokazuje 0.35V.
Rekomendowane odpowiedzi