Jump to content

Przy 80% telefon pada

TIRIT
 Share

Recommended Posts

Witam wszystkich.

Opisze problem najlepiej jak mogę, krok po kroku. Telefon posiadam od około 7 miesięcy. Około półtorej miesiąca temu zaczęły dziać się dziwne rzeczy. Gdy wjeżdżałem na halę garażowa pod blokiem na moim miejscu parkingowym aparat bardzo często potrafił się uruchamiać samoistnie tak szybko, że wywalało błąd aplikacji. Po jakimś czasie telefon gdy był prawie w pełni naładowany wyłączył się sam w kieszeni. Udało się go normalnie uruchomić. Stało się tak kilka razy, aż problem zaczął się nasilac. Później było już dużo gorzej, ponieważ nie mogłem uruchomić już telefonu. Zero reakcji na jakiekolwiek klawisze i ich kombinacje. Żadnej reakcji na ładowarki wszelakie. Komputer nie wykrywał go również. Co ciekawe telefon udało się po kilku dniach uruchomić. Wybudził się pod ładowarka kompletnie rozładowany. Podziałał kilkanaście minut i sytuacja się powtórzyła. Padł i dało się uruchomić dopiero gdy się całkowicie rozładował. Postanowiłem wymienić baterię, lecz to nie to... Telefon działa bez najmniejszych zarzutów do poziomu około 80%. Ma ktoś jakiś pomysł? 

Umowę gdzieś posiałem. Walczyłem z operatorem o kopię prawie miesiąc i przyszła umowa do innego telefonu :) Wzielem sprawy w swoje ręce i zamówiłem oryginalną baterię i ja wymieniłem sam tracąc gwarancję. Wiem, że postąpiłem głupio, ale już nie mogłem czekać. Wymiana baterii nic nie dała.