Remi_K Posted May 4, 2020 Share Posted May 4, 2020 Cześć Wszystkim!Jako nowy użytkownik, a w zasadzie prawie, przed użytkownik - obecnie korzystam z 2 żarówek Yeelight i dedykowana aplikacja Yeelight do tej pory mi wystarczała, ale kupiłem Gateway Mi Home V3 i kilka czujników, które idą do mnie z Chin i w związku z tym kilka pytań początkującego - wiem, że modowana aplikacja umożliwia użytkowanie przez serwery europejskie, czemu to ma służyć? Przyspieszeniu komunikacji czy czemuś więcej?Aplikacja Yeelight domyślnie proponowała serwer niemiecki i faktycznie chodziło to sprawniej.Kolejne pytanie - integracja z Google Home - robię, pyta o login i hasło, pokręci się kółeczko i... Nic z tego nie wynika, dlaczego? (Znalazłem w necie, że to prawdopodobnie Google po informacji o wykorzystywaniu danych przez Xiaomi rozłączyła możliwość takiej integracji do wyjaśnienia tematu).Trzecia wątpliwość - pierwszą żarówkę kupiłem w jakiejś promocji na Gear best I przyjechała do mnie, polskiego magazynu Yeelight z ustawieniem barwy światła (nie kolorowa), długi czas działała bezproblemowo z aplikacją Yeelight z wybranym niemieckim serwerem, wczoraj podłączyłem kolejną kupioną w promocji w Media Expert więc chyba z europejskiej dystrubucji Yeelight filament. Zainstalowałem Mi Home z Google Play, wybrałem Polskę jako region, zalogowałem się na konto z Yeelight i myślałem, że zobaczę tą pierwszą od razu w aplikacji, a tu nic. Co więcej tak ustawiona aplikacja Mi Home nie znajdowała mi również drugiej, jeszcze nie podłączonej do WiFi żarówki. Zresetowałem pierwszą żarówkę, dalej nic. Odinstalowałem Yeelight - nic. Przełączyłem serwer Mi Home na Chiny i żarówki się znalazły, choć co ciekawe znalazły się nie po próbie dodania i wybrania ze wskazaniem jaka to żarówka - kreseczka wyszukiwania doszła do końca i wyskoczyła informacja kontynuuj lub instrukcja resetu żarówki. Urządzenie pokazało się niejako samo u samej góry. Przez brak integracji z GH zainstalowałem ponownie, równolegle, Yeelight - sugerowany serwer niemiecki, żarówek brak. Przełączyłem na chiński, obie żarówki się pojawiły i raz działają z asystentem Googla głosowo po ponownej integracji GH - Yeelight, a dwa aplikacja Yeelight dokłada mi w rozwijanym z belki androidowym szybkim menu dwa guziki Włącz wszystkie i Wyłącz wszystkie. Cuda wianki z tymi aplikacjami, serwerami i integracją z GH...Ktoś może mnie uświadomić w kwestii moich pytań? PozdrawiamRemi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts