Skocz do zawartości
  • 0

Suwak Jasności Ekranu

Pytanie

Opublikowano

mi4 & najnowsze v6

Jak to jest z tym suwakiem jasności ekranu na belce powiadomień?

Na jakiej zasadzie to działa?

Bo mam ustawioną jasność na auto i jednocześnie mogę regulować jasność suwakiem. W każdym poprzednim smartfonie regulacja suwakiem działa jedynie gdy automatyczna jasność była wyłączona.

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Automatyczna regulacja uwzględnia poziom ustawiony ręcznie. Inaczej w zależności od suwaka rozjaśnia i ściemnia do innych wartości.

• 0
Opublikowano

Np ustawiając jasność powyżej 1/3 w ciemnościach ekran nie będzie gasł do wartości minimalnej. Ale ogólnie ustaw sobie po środku i jak uznasz że automat ustawia Ci za mocne podświetlenie to trochę zmniejsz jasność a jeśli będzie za słabe to zwiększ.

Mi tam trochę tęskno do mojego SGSa z CM10 gdzie jeszcze szło ustawić ilość poziomów i do każdego poziomu jasność z przedziału 1-255 i przedział lumenów... domyślnie minimalna jasność wynosiła 20 ale można tam było ustawić nawet 1... ekran nawet w absolutnej ciemności był za ciemny ;P w nowszych CM to uprościli przy okazji pozbawiając możliwość ustawienia jasności niższej od 20...

W MI2 minimalna jasność była trochę za wysoka ale MI4 potrafi być znacznie ciemniejsze całe szczęście ;) dla tego właśnie ja mam tą jasność minimalną ustawioną na 1/3 żeby w nocy mi ekran schodził do minimum. Nie rozumiem ludzi którzy mają na sztywno ustawione max jasność... na jakiś imprezach gdzie jest generalnie ciemno jak widzę takich wyciągających te swoje jupitery z kieszeni... toż to męczy wzrok niemiłosiernie ;P

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...