Mymi Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 (edytowane) Jeszcze nikt nie wspomnial czy mi umknelo? Z okazji 5iolatki, Xiaomi wypuscilo newsa o nowych/zapgrejdownych produktach. Sa to: - 55'' telewizor za 4999rmb - rozowy Xiaomi Note (uhm) - waga za 99rmb (pamietacie newsa o konkurencje, co wypuscil wage za 199rmb? No to Xiaomi dogonilo) - "zaktualizowany" Redmi 2 - Redmi 2A za 599rmb (inny procesor, dual sim, 4g) - przedluzacz - za 50rmb 3x gniazdko, 3 x usb. Nie widzialem niestety nigdzie, czyli chyba nie jest smart, tzn podpiety do wifi (cena te to sugeruje) Z powyzszych, TV zawsze fajny, waga super cena, Redmi 2A jezeli nie gramy to pewnie super, taniej, a przedluzacz za taka cene tez spoko, te przejscowki USB zawsze zajmowaly miejsce Rozowy Xiaomi Note - http://hd.mi.com/z/03291k/app/index.html Redmi2A - http://www.mi.com/hongmi2a/ Waga - http://www.mi.com/scale/ Przedluzacz - http://www.mi.com/powerstrip/#init TV - http://www.mi.com/mitv55/ Edytowane 1 Kwietnia 2015 przez Mymi
Acid Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Co do wagi to fajna sprawa bo do niej jest apka MiOpaska - ale chyba trzeba będzie zmienić nazwę na MiFit. Wysłane z MI Note
X-SKLEP Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Kupuje wage dla siebie prywatnie, jak dojdzie to zrobie fotki dam znac jak sie sprawuje. Przedluzacz tez kupie, mam kila sprzetow na zlacze amerykanskie i denerwuje mnie ciagle uzywanie przejsciowek.
tosshi2 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Redmi 2A bylby fajny gdyby mial 2gb ramu
zetrov Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 wagę sam kupię jak tylko będzie dostępna. Koszt mały a w domu i tak się przyda
kulig007 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Na Redmi 2A, to chyba musieliby zrobić MIUI w wersji "lajt''. Bo patrząc jak większość telefonów przy 1GB RAMu lekko kuleje przy MIUI... To obawiam się tutaj lekkości działania. Mi2s powered by sMIUI
checkmate Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Tu galeria tych wszystkich nowych rzeczy oprócz Redmi 2A (aż dziwne że od wczoraj nikt tego nie zapodał xd): https://www.facebook.com/xiaomichina/timeline/story?ut=43&wstart=0&wend=1430463599&hash=6702110806430193552&pagefilter=3 Ten Xiaomi z nazwą kodową Ferrari to jednak ten Redmi 2A? Jeżeli tak to trochę słabo
tosshi2 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 To nie ten. Ferrari ma inna specyfikacje.
Acid Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Ja zawsze sobie mówiłem, że nowy telewizor musi być większy od aktualnego. Dlatego dopiero ten MITV 55 mi pasuje ;p Tylko kto mi przywiezie takiego kloca? ;p
avish Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Ten procek w 2A jest ich produkcji, co nie?
m4ci3k_sz Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Ten procek w 2A jest ich produkcji, co nie? Można tak powiedzieć, bo Xiaomi kupiło Leadcore
checkmate Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 To nie ten. Ferrari ma inna specyfikacje. Teoretycznie tak, ale to różnie już bywało - (na nędznych portalach kopiuj/wklej info z phonearena czy gizchina) zapowiadano wszem i wobec Xiaomi Mi-5 a tu 15 stycznia bang - Redmi2, jakież było ich zdziwienie Patrząc po "sugerowanych" podzespołach ten Ferrari to taki trochę bliski Mi-4, może wersja Mi-4A? Xiaomi już powoli się gubi, w 3 miesiące wydali 3-4 wersje jednego Redmi 2, w tym 2A ;0
tosshi2 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 (edytowane) Teoretycznie tak, ale to różnie już bywało - (na nędznych portalach kopiuj/wklej info z phonearena czy gizchina) zapowiadano wszem i wobec Xiaomi Mi-5 a tu 15 stycznia bang - Redmi2, jakież było ich zdziwienie Patrząc po "sugerowanych" podzespołach ten Ferrari to taki trochę bliski Mi-4, może wersja Mi-4A? Xiaomi już powoli się gubi, w 3 miesiące wydali 3-4 wersje jednego Redmi 2, w tym 2A ;0Duzo tych spekulacji sie potwierdzilo np mi4, redmi note, redmi 1s. Nawet specyfikacja redmi 2 sie potwierdzila bo w grudniu wyciekla wiec specyfikacja nowego xiaomi o nazwie kodowej ferrari tez moze sie potwierdzi. Nawet sa juz przecieki mipada 2. Zobaczymy. Moze bedzie tak jak mowisz Mi4A. Edytowane 1 Kwietnia 2015 przez tosshi2
Acid Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Do czego? Tego na leadcore? Nie. To świeżynka... Ale tak przy okazji. Napisała do nas Wuna (Nanana z forum) i pisze, że dostała budżet na MI-5 dla wszystkich fansite jak tylko się pojawi. Choć data jest nieznana ale ja stawiam po raz kolejny na sierpień-wrzesień. Także MI-5 jeśli mnie Wuna nie wkręca może będę miał... przed świętami ... Bożego Narodzenia ;p
piotrekp Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Także MI-5 jeśli mnie Wuna nie wkręca może będę miał... przed świętami ... Bożego Narodzenia ;p 2016 ;p
checkmate Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 może ferrari to jakies prace nad średnia półka cenowa na razie mamy tylko flagowce mi i niskobudżetowe redmi Też tak mi się wydaje. Był flagowiec Mi-2, był budżetowy Redmi (Hongmi) a średniak pomiędzy nimi to Mi-2a. Przy Mi-3 pominęli średnią półkę, może teraz właśnie do niej wrócą - taki słabszy od Mi-4 ale mocniejszy od Redmi 2 = Mi-4a jak znalazł
Acid Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Ja czytałem o Mi4E z 2GB ram. Tylko to był news na gizchina więc dzielę to info na 10. Wysłane z MI Note
checkmate Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Gizchina strasznie ostatnio zaniżyło loty
Mymi Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Ja zawsze sobie mówiłem, że nowy telewizor musi być większy od aktualnego. Dlatego dopiero ten MITV 55 mi pasuje ;p Tylko kto mi przywiezie takiego kloca? ;p Acid powiedz mi jak tu zmienic menu w TV1 na PL (wiem, grafiki >.< ) to znajde sposob aby wyslac TV do pl. Jezeli da sie 47'' to da sie 55''
Acid Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Proste: nie da się. Znaczy da ale bez wiedzy nie zrobisz tego. Możesz ewentualnie zrobić tak jak ja z MiBoxem czyli zainstalować apke more locale, potem wg instrukcji w tej apce wydać polecenie w adb shell i powinno się dać wymusić angielski język. Oczywiście do adb trzeba włączyć debugowanie ale jest tam taka opcja w menu. Zresztą jesteś w Chinach to chyba przejdziesz przez to menu. Wysłane z MI Note
Mymi Opublikowano 22 Maja 2015 Autor Opublikowano 22 Maja 2015 Dostalem wage. Hm. Szczerze to sie rozczarowalem ale to glownie moja wina poniewaz nie doczytalem co waga oferuje. Z wygladu i uzywania super, za 99rmb warto. Z drugiej strony myslalem ze z opcji bedzie podobne do Ryfit (konkurent od Meizu), a tu pupa. Waga daje Ci wage oraz BMI - gdzie bmi to po prostu zwykla matma. Nie masz bmi bez podania wzrostu. Ryfit z drugiej strony, jest w stanie (wg. materialow reklamowych) zmierzyc fat mass, muscle mass i pare innych. Gdybym doczytal o Xiaomi, to pewnie nie kupilbym tylko dorwal RyFita za 199rmb. Trzeba czytac dokladnie (albo miec lepszego translatora ) 1
Maciejwr Opublikowano 22 Maja 2015 Opublikowano 22 Maja 2015 Dostalem wage. Hm. Szczerze to sie rozczarowalem ale to glownie moja wina poniewaz nie doczytalem co waga oferuje. Z wygladu i uzywania super, za 99rmb warto. Z drugiej strony myslalem ze z opcji bedzie podobne do Ryfit (konkurent od Meizu), a tu pupa. Waga daje Ci wage oraz BMI - gdzie bmi to po prostu zwykla matma. Nie masz bmi bez podania wzrostu. Ryfit z drugiej strony, jest w stanie (wg. materialow reklamowych) zmierzyc fat mass, muscle mass i pare innych. Gdybym doczytal o Xiaomi, to pewnie nie kupilbym tylko dorwal RyFita za 199rmb. Trzeba czytac dokladnie (albo miec lepszego translatora ) Ja też kupiłem tą wagę. Czekam na dostarczenie. Hmm, może w przyszłości zaktualizują oprogramowanie w wadze i dodadzą więcej opcji w Mifit? Waga działa na takiej samej zasadzie jak opaska. Czyli da się ją aktualizować itd. Jak myślisz ?
Mymi Opublikowano 23 Maja 2015 Autor Opublikowano 23 Maja 2015 Niestety, to bardziej zalezy od sprzetu. Aby zmierzyc warstwe tluszczu, waga musi miec odpowiednia technike - Wethings i inni uzywaja BIA, czyli w skrocie wysylaja maly prad przez stopy a nastepnie mierza opor. Z tego w przyblizeniu oceniaja ile w ciele jest wody a z tego tluszczu. Nie jest to idealne, ale dla fun wystarcza. W kazdym razie, trzeba by rozebrac wage, lecz sadze ze gdyby mieli taka opcje to by od razu o tym mowili 1
Rekomendowane odpowiedzi