Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Kupiłem dosłownie wczoraj Mi Box S. Niestety po podłączeniu do telewizora mam komunikat 'brak sygnału'. Próbowałem łączyć z dwoma telewizorami różnymi kablami HDMI i nie ma różnicy. Odłączenie i podłączanie do prądu nic nie zmienia. Mi Box jest pierwszy raz podłączony do telewizora. Spamowałego go z pilota ale żadnej reakcji. Dioda z tyłu przy Audio normlanie świeci. 

Macie jakieś pomysły poza reklamacja i wymianą? 

Edytowane przez Soolus
Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, Soolus napisał:

Kupiłem dosłownie wczoraj Mi Box S. Niestety po podłączeniu do telewizora mam komunikat 'brak sygnału'. Próbowałem łączyć z dwoma telewizorami różnymi kablami HDMI i nie ma różnicy. Odłączenie i podłączanie do prądu nic nie zmienia. Mi Box jest pierwszy raz podłączony do telewizora. Spamowałego go z pilota ale żadnej reakcji. Dioda z tyłu przy Audio normlanie świeci. 

Macie jakieś pomysły poza reklamacja i wymianą? 

Wymień na inny egzemplarz. Zaproponowana przez Mateusza reanimacja, wiąże się z otwarciem Mi Boxa czyli poharataniem krawędzi jego obudowy i utratą gwarancji.

Nie ma też pewności, czy uszkodzenie nie jest sprzętowe w wtedy reanimacja nic nie wniesie.

Możesz jedynie sprawdzić czy da się wejść w "recovery mode" ale obstawiam, że nie.

Edytowane przez kola01