Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam od wczoraj jestem posiadaczem Xiaomi Redmi Note 8 Pro (na te chwile szczęśliwym), przesiadłem się ze starego Samsuga J5 2015. Przeniosłem sobie już kontakty, całe multimedia. Do przeniesienia pozostały mi wiadomości SMS/MMS, i notatki. Jakiej apki/apek użyć aby przywrócić wiadomości SMS/MMS i notatki?  użyłem SMS Backup & Restore, ale w apce "Wiadomości" nie widzę teoretycznie przywróconych wiadomości.

Edytowane przez artpl
Opublikowano

Sprawdź inne aplikacje. W sumie sam używałem wielokrotnie właśnie tej do przenoszenia samsung-inne(w tym Xiaomi) i nie było problemu. Jeżeli inną aplikacją nie poleci możesz spróbować na pewien czas zainstalować w ogóle inna aplikacje do smsów i ją ustawić jako domyślną. Dopiero wtedy rób kopię. Tę samą zainstaluj na nowym. Potem usuniesz.

Z notatkami może być gorzej, bo to samsungowski wynalazek, dlatego na przyszłość sugeruje keep od Google. Mniej problemów przy zmianie telefonu. Chyba jedynie (o ile pamiętam) jest opcja zaznaczenia wszystkiego i export jako zwykły text. Notatek nie ma na inne telefony, i chyba (chociaż jestem omylny) obecnie nie ma jakiegoś automatu do zrobienia tego szybko, sprawnie i dobrze.

Opublikowano

Dzięki, co do wiadomości SMS - udało się, wystarczyło wyczyścić dane w opcjach programu, i smsy zaimportowane się pojawiły. Notatki gorzej. Cisnę ręcznie e-mail > dołącz > notatka, i tak ~90 razy > na koniec Wyślij :) Google Keep, tak to jest dobry pomysł - na przyszłość :)

• Haha 1