adrian123451251 Opublikowano 29 Marca 2020 Opublikowano 29 Marca 2020 Witam, Z początku przepraszam, lecz nie znalazłem takiego tematu dlatego tworzę nowy. Ostatnimi czasy z moim Xiaomi Mi 9 zaczęły dziać się problemy albowiem zaczęły mi się same restartować aplikacje z informacją " *Aplikacja* wciąż przestaje działać". Dzieje się tak z systemowymi aplikacjami, pobranymi przeze mnie, nawet z aplikacją "Ustawienia" co jest już mega dziwne. W dodatku telefon wiele razy samoistnie sam się ponownie uruchamia, tyle że wygląda to jakby uruchomił się ponownie w sekundę i jest gotowy do działania, albo wyskakuje na ekranie logo MI i mogę tak czekać godzinami aż uruchomi się ponownie. Próbowałem już wielu sposobów. Zrobiłem format danych i dalej to samo, zrobiłem Wipe all data i wciąż problem nie znikł. Przy czym posiadam wersję MIUI 11.0.7.0 (QFAEUXM) i mógłbym zaktualizować urządzenie do MIUI 11.0.8.0 (QFAEUXM) jednak przy pobieraniu wyskakuje błąd, że nie można było zweryfikować aktualizacji i trzeba pobrać ponownie, jak już się pobierze i zacznie aktualizować to przed załadowaniem jednego procenta restartuje się i też mogę czekać godzinami na logu MI, jeszcze jest wariant w którym wyskakiwało, że nie można było otworzyć pliku ZIP. Próbowałem zaktualizować przez systemową aplikacje, potem przez Mi pc suite i tak samo ręcznie wrzucałem aktualizacje pobraną z głównej strony miui ale wciąż nie mogę go zaktualizować. Nie potrafię sobie już z tym problemem poradzić a jest to dosyć irytujące bo nie da się praktycznie korzystać z urządzenia, dlatego też prosiłbym o jakąś radę jak sobie z tym poradzić. Oczywiście chciałbym zaznaczyć, że zależy mi by nie utracić gwarancji na urządzeniu, gdyż posiadam go dopiero kilka miesięcy. W załączniku przesyłam niektóre z błędów jakie wyskakują.
FromWP Opublikowano 29 Marca 2020 Opublikowano 29 Marca 2020 56 minut temu, adrian123451251 napisał: Oczywiście chciałbym zaznaczyć, że zależy mi by nie utracić gwarancji na urządzeniu, gdyż posiadam go dopiero kilka miesięcy. Jak resetowałeś do ustawień fabrycznych, to instalowałeś aplikacje od nowa, czy z kopii zapasowej? Mimo wszystko w przypadku takich problemów lepiej od nowa. Chyba nie masz włożonej karty SIM, może trzeba włożyć i włączyć dane komórkowe, czasami bez tego weryfikacja nie przechodzi. Można by spróbować odblokować bootloader i wgrać rom fastboot MiFlashem, tylko to trochę trwa, dodatkowo możliwe że coś mu fizycznie dolega i niewiele to da.
adrian123451251 Opublikowano 29 Marca 2020 Autor Opublikowano 29 Marca 2020 Resetowałem dane kilka razy, nieważne czy instalowałem od nowa czy z kopii zapasowej to pojawiał się ten sam problem. Przypadek z włożoną kartą SIM to również problem o którym zapomniałem wspomnieć, albowiem jak resetuje się ten telefon to czasem wywala właśnie kartę SIM. Mimo to nieważne czy była wsadzona czy nie to wciąż czasami nie przechodziło weryfikacji, a jak przeszło i zaczęło instalować to wywalało podczas instalacji przed ukończeniem 1%. Czy po odblokowaniu bootloader i wgraniu ROM'u stracę gwarancje? Bo tak jak mówisz, jeżeli okaże się że nic to nie da i rzeczywiście jest coś uszkodzone fizycznie to nie chciałbym by się okazało, że moja gwarancja została zerwana
FromWP Opublikowano 29 Marca 2020 Opublikowano 29 Marca 2020 Niby nie zwracają uwagi na to czy bl był odblokowany, ale to się ciągle zmienia, 100% pewności nie ma że się nie przyczepią. Jak wszystko by poszło dobrze, to blokujesz bl i nie ma sprawy.
adrian123451251 Opublikowano 29 Marca 2020 Autor Opublikowano 29 Marca 2020 Rozumiem czyli jest szansa na to, że można wrócić Wybacz mi ale z lekka jestem laikiem, mógłbyś mi doradzić jak poprawnie powinienem to wykonać?
FromWP Opublikowano 29 Marca 2020 Opublikowano 29 Marca 2020 6 minut temu, adrian123451251 napisał: jak poprawnie powinienem to wykonać Wszystko znajdziesz na forum, jak odblokować, jak wgrywać Miflashem. Nie sensu opisywani wszystkiego ponownie. Ewentualnie na prv.
adrian123451251 Opublikowano 29 Marca 2020 Autor Opublikowano 29 Marca 2020 Teraz właśnie spojrzałem, że jest tu dużo poradników, nie będę Cię męczył niepotrzebnie jak inni już się natrudzili by napisać poradniki Narazie dziękuję za pomoc, napiszę po wgraniu na nowo czy coś się zmieniło
Korlik Opublikowano 30 Marca 2020 Opublikowano 30 Marca 2020 Czy problem udało się rozwiązać? Borykam się z tym samym problemem. Samoistne restarty trwające kilka sekund, aplikacje ( wszystkie i samodzielnie instalowane i systemowe) które przestają działać lub po prostu się wyłączają.
Rekomendowane odpowiedzi