Matuszek Opublikowano 16 Marca 2020 Opublikowano 16 Marca 2020 Witam. Pokrótce postaram się przedstawić sytuacje. Włączyłem wczoraj aplikacje Mi Home i automatycznie hulajnoga się zaczęła aktualizować poprzez apke. Wystąpił błąd i hulajnoga straciła łączność Bluetooth. Znalazłem na forum problem aby przywrócić ustawienia poprzez odpięcie modułu BMS oraz zrobienie restartu. Po wykonaniu czynności naprawiła się łączność ale hulajnoga jeździ max do 18-20km/h, tak jakby ciagle była w trybie ECO. Może ktoś może mi pomóc i podpowiedzieć jak to naprawić czy tylko serwis? Dodam tylko że przez Bluetooth mogę połączyć się tylko z Mi Home. W m365 tools nie pokazuje danych oraz w m365 downg także nie mogę nic zdziałać.
SzczufFun Opublikowano 17 Marca 2020 Opublikowano 17 Marca 2020 (edytowane) 4 godziny temu, Matuszek napisał: W m365 tools nie pokazuje danych oraz w m365 downg także nie mogę nic zdziałać. Skoro do MiHome ci sie łączy to czemu DownG nie funkcjonuje? Odsyłam: Instrukcja DownG Wgraj tą instrukcją "Stock" np pobrany z emkowo. BLE090 też zdaje egzamin. Edytowane 17 Marca 2020 przez SzczufFun
Matuszek Opublikowano 17 Marca 2020 Autor Opublikowano 17 Marca 2020 2 godziny temu, SzczufFun napisał: Skoro do MiHome ci sie łączy to czemu DownG nie funkcjonuje? Odsyłam: Instrukcja DownG Wgraj tą instrukcją "Stock" np pobrany z emkowo. BLE090 też zdaje egzamin. Niestety nie działa nawet po zastosowaniu się strikte do instrukcji. Po kliknięciu check ver nic się nie dzieje, można godzinami czekać.
Battery_Saver Opublikowano 17 Marca 2020 Opublikowano 17 Marca 2020 pozostaje, albo samodzielne flashowanie plłytki - instrukcja na forum - al,bo serwis. Jeśli masz garancję, proponuję oddać na serwis, poniewaz możliwe jest też fizyczne uszkodzenie modułu 1
Matuszek Opublikowano 24 Marca 2020 Autor Opublikowano 24 Marca 2020 Ponawiam problem. Udało mi się uruchomić m365 tools, jeśli te dane pomogą zrozumieć komuś mój problem to dodaje screeny i przypominam problem polega na ograniczeniu prędkości do 18km/h bez względu czy to tym normalny czy eco.
Battery_Saver Opublikowano 25 Marca 2020 Opublikowano 25 Marca 2020 Otrzymałeś już odpowiedź przecież, więc czego więcej oczekujesz? FW jest prawdopodobnie zbrickowane z powodu przerwania procesu aktualizacji. Mogło to również spowodować fizyczne uszkodzenie jakiegoś układu na ESC przy pierwszej próbie uruchomienia. Jeśli nie jesteś w stanie wgrać jakiegokolwiek FW poprzez downG - a nie jesteś, bo apka nie obsługuje tej wersji softu którą posiadasz, to pozostaje albo próba flashowania przez kable - jest poradnik na forum i jeśli układ nie jest fizycznie uszkodzony to to rozwiązuje problem, albo oddanie sprzętu do serwisu. Nikt nic innego Ci nie zaproponuje no bo i co? A no tak, pozostaje jeszcze zakup nowego sterownika. 1
mrosi Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi