ninja267 Posted March 14, 2020 Share Posted March 14, 2020 Witam, niedawno kupiłem nowy telefon Xiaomi Mi 9. Używam wszędzie ciemnego motywu, więc głównie widzę ciemne kolory. W nocy gdy miałem ustawioną jasność na minimalną, zobaczyłem cienki pasek świecący się innym natężeniem światła. Jest ledwo zauważalny, ponieważ różnice w natężeniu światła są niewielkie. Ten pasek znika, gdy zwiększam jasność ekranu. Mam MIUI 10 I Androida 9. Czy ten pasek może być spowodowany przez software, czy jest to uszkodzenie mechaniczne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SzczufFun Posted March 15, 2020 Share Posted March 15, 2020 Nikt tu nie wróży z fusów. Zero screenów, zero informacji o tym pasku, gdzie, jaki, w jakiej aplikacji czy po prostu. Zrób sobie screena ekranu, wrzuć do jakiegoś photoshopa i zobacz odcień koloru w miejscu tego paska. Jeśli jest inny - problem software'owy Jeśli taki sam - problem hardware'owy Link to comment Share on other sites More sharing options...
ninja267 Posted March 15, 2020 Author Share Posted March 15, 2020 (edited) Przepraszam za brak zdjęć, jednak ten pasek jest prawie niewidoczny i zrobienie zdjęcia tego paska jest niemożliwe. Pasek pokazuje się na każdej aplikacji, która wyświetla ciemne kolory. Pasek znajduje się na środku ekranu poziomo i pokazuje się tylko wtedy, gdy jest wyświetlany ciemny obraz oraz jest niska jasność ekranu. Wtedy pasek jest ciemniejszy od reszty obrazu. Gdy jasność jest minimalna i obraz wyświetla jasne kolory (biały itp.) to pasek jest niewidoczny. Edited March 15, 2020 by ninja267 Dodanie dodatkowego zdania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts