Jump to content

Problem ze współpracą z głośnikiem JBL FLIP 5

guber

Recommended Posts

Witam

Mam problem ze współpracą telefonu Redmi Note 8 PRO z głośnikiem JBL FLIP 5. Przy odtwarzaniu muzyki co około 2 sekundy przerywa dźwięk. Czasami w ogóle podczas odtwarzania zamiast muzyki w głośniku włącza się na całą głośność terkot podobny do przydźwięku sieciowego. Chyba jest jakiś problem z obsługa bluetooth w tym modelu. Z Mi5 i Mi5S głośnik pracuje normalnie.

Czy ktoś spotkał się z takim problemem ?? Może jest jakieś rozwiązanie ??? Jakaś aktualizacja ??

Edited by guber

Cześć,

wczoraj zacząłem podłączać swojego Redmi Note 8 PRO do różnych urządzeń BT, mam identyczny problem ze słuchawkami JBL TUNE600BTNC, rwanie muzyki co kilka sekund, czasem rozłączanie i ponowne przyłączanie, robiłem już masę rzeczy żeby wyeliminować ten problem takich jak:

-reset tel, hard reset słuchawek, reset sieci w menu telefonu, zapominanie+ dodawanie urządzenia, zmiane opcji połączenia, wyłączanie trybów oszczędzania energii. testowanie różnych aplikacji odtwarzających, czyszczenie cache aplikacji BT

problem z połączeniem mam również z garmin vivoactiove3

Natomiast telefon działa bez zarzutów z głośnikiem BT JBL GO! i samochodem Hyundai i30.

sprawdziłem wersje BT w telefonie jest V5.0 w JBL TUNE600BTNC jest V4.1 (nie działa) ale w JBL GO! jest też V4.1 i działa bdb. Więc to jest jakiś bezsens głęboki.

Zastanawiam się nad odstąpieniem od umowy i zwrotem, dodam że w poczciwym Samsungu S7 wszystkie wspomniane urządzenia działają bez zająknięcia.

• 2 months later...
  • 6 months later...