Antoni Opublikowano 20 Marca 2015 Opublikowano 20 Marca 2015 Witam. Szukam ale nigdzie nie mogę znalezc prostego poradnika jak zrotoować Xiaomi Red Rice. Próbowałem to robić programem Iroot ale nie działa, pokazuje się taki komunikat. Proszę o pomoc Telefon jest oryginalny (kupiony w Polskiej firmie za 700zł), mam MIUI POLSKA
fred Opublikowano 20 Marca 2015 Opublikowano 20 Marca 2015 Gdybyś przetłumaczył npis pod obrazkiem, tobyś wiedział. 1
kulig007 Opublikowano 20 Marca 2015 Opublikowano 20 Marca 2015 (edytowane) Acid się chyba załamie nerwowo jak ten wątek zobaczy. FAQ i inne instrukcje, powinny być jak złośliwy wirus, nie znikać z ekranu komputera, póki nie stwierdzi się, że użytkownik ma wiedzę odnośnie podstaw MIUI Polska. (o.O) Mi2s powered by sMIUI Edytowane 20 Marca 2015 przez kulig007
Acid Opublikowano 20 Marca 2015 Opublikowano 20 Marca 2015 Witam. Szukam ale nigdzie nie mogę znalezc prostego poradnika jak zrotoować Xiaomi Red Rice. Próbowałem to robić programem Iroot ale nie działa, pokazuje się taki komunikat. Proszę o pomoc Telefon jest oryginalny (kupiony w Polskiej firmie za 700zł), mam MIUI POLSKA Ręce opadają... Masz MIUIPolska.. Jaką wersję? Skąd wiesz, że MIUIPolska? Sam wgrywales czy widzisz tylko napis? Jeśli sam wgrywales to skąd wiesz że nie masz roota? I czy w ogóle kiedykolwiek czytałeś instrukcje instalacji? Masz pojęcie co robisz? Wysłane z MI Note
Marvinka Opublikowano 20 Marca 2015 Opublikowano 20 Marca 2015 Witam. Szukam ale nigdzie nie mogę znalezc prostego poradnika jak zrotoować Xiaomi Red Rice. Tosiek, to coś z tym zielonym cukerko-pokemonem to ci pisze, że twój fon już ma uprawnienia ROOTa. A co do chłopaków to nie tak, że nikt ci pomóc nie chce, ale po prostu rootowanie jest jak prucie sejfu. Trzeba znać jak najwięcej szczegółów, żeby coś doradzić i niestety, model telefonu nie starcza, niedawno była akcja, że się tacy khe, khe, khe "eksperci" z Internetów dali nabrać i wykryli jakieś syfy w telefonie Xiaomi, który okazał się być cwaną podróbką tak sprzętową jak i programową. Gdyby u ciebie tak było, a ludzie by ci rzucili "a weź to i tamto zrób" to by ci być może powalili w psizdu telefon, byłoby "ała", krzyki, wrzaski, porwania, wymuszenia, tortury, forum by musiało się zrzucać na haracz i opłaty celne... Hm, tego. Wiesz jak jest.
Antoni Opublikowano 20 Marca 2015 Autor Opublikowano 20 Marca 2015 Jeżeli mam roota to dlaczego w programie Lagfix pisze mi że potrzeba uprawnień root?
Acid Opublikowano 20 Marca 2015 Opublikowano 20 Marca 2015 Bo apka nie ma ich przyznanych. Musisz je dać w aplikacji Panel sterowania. Wysłane z MI Note 1
Marvinka Opublikowano 20 Marca 2015 Opublikowano 20 Marca 2015 Jeżeli mam roota to dlaczego w programie Lagfix pisze mi że potrzeba uprawnień root? Jedna z możliwości jest taka, że program, który wymaga roota, musi wpierw dostać na nie zezwolenie. W MIUI to wygląda w ten sposób, że szukasz ikony Panel Sterowania (zielona), a tam Uprawnienia i dopiero tam masz taką opcję "Aplikacje z dostępem do root" i im osobno zezwalasz czy mogą mieć dostęp, czy nie. Ło takie coś na przykład... Przy czym Marvinka nie obiecuje, że na każdej wersji MIUI tak będzie to wyglądało. Na Marvinkovej - 6ka (od MIUIPolska) tak dokładnie jest.
Antoni Opublikowano 20 Marca 2015 Autor Opublikowano 20 Marca 2015 Dziękuję wszystkim za pomoc TEMAT ZAMKNIĘTY
Numb Opublikowano 20 Marca 2015 Opublikowano 20 Marca 2015 Temat zostaje przeniesiony do kosza.Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi