voymagnusson Opublikowano 14 Marca 2015 Opublikowano 14 Marca 2015 Zainstalowałem rom MIUIPolska (MIUIPolska_cancro_5.3.13_v6-4.4), ale niestety zrozpaczony czcionką serwowaną w naszym romie, postanowiłem przywrócić oryginalne fonty z MIUI, a więc: Miui-Regular.ttf Miui-Bold.ttf W tym celu rozpakowałem powyższego zipa, podmieniłem te dwa fonty, z powrotem spakowałem do zipa i podrzuciłem do mojego Xiaomi Mi4. Niestety próba instalacji romu (robię tak jak wcześniej) otrzymuję komunikat: Aktualizacja nieudana - nie można aktualizować w tym momencie
Acid Opublikowano 14 Marca 2015 Opublikowano 14 Marca 2015 Zainstalowałem rom MIUIPolska (MIUIPolska_cancro_5.3.13_v6-4.4), ale niestety zrozpaczony czcionką serwowaną w naszym romie, postanowiłem przywrócić oryginalne fonty z MIUI, a więc:Miui-Regular.ttfMiui-Bold.ttf W tym celu rozpakowałem powyższego zipa Tu przestałem czytać. Nie wolno tak robić. Wysłane z MI4
voymagnusson Opublikowano 14 Marca 2015 Autor Opublikowano 14 Marca 2015 Ok - więc to moja wina (brak doświadczenia). Czy jest "rozsądniejszy" sposób podmiany fonta?
Acid Opublikowano 14 Marca 2015 Opublikowano 14 Marca 2015 Tak. Użyj 7zip i edytuj otwarty zip. Albo użyj romu xiaomi.eu. Wysłane z MI4
voymagnusson Opublikowano 14 Marca 2015 Autor Opublikowano 14 Marca 2015 (edytowane) Niestety, ale narobiłem sobie teraz niezłego bigosu Tak jak rozmawialiśmy, postanowiłem przywrócić jednak wcześniejszy rom MIUI (ten który jest zainstalowany po przyjściu z XFS). Z tym, że zainstalowałem tę wersję:http://en.miui.com/download-240.html ( Author: MIUI Official TeamVersion: V6.3.10.0.KXDCNBL (MIUI6) Size: 360M) Wiem, że dałem strasznie ciała - telefon się włącza, system startuje, ale nie wykrywa karty sim i dość szybko się wiesza i restartuje... co z tym mogę teraz zrobić? EDIT: Uffff, skorzystałem z Mi Recovery i przywróciłem wcześniejszą wersję systemu (MIUI Polska). Działa! Edytowane 14 Marca 2015 przez voymagnusson
Acid Opublikowano 14 Marca 2015 Opublikowano 14 Marca 2015 Generalnie Twój problem polega na tym, że nie umiesz czytać. Albo umiesz tylko z zerowym zrozumieniem. A jeśli z zerowym to po to jest forum by się zapytać. A tak... pomimo mojej prośby po raz kolejny byś przeczytał instrukcje na MIUIPolska (o nawet już linka ci podam to nie jesteś w stanie tego znaleźć..http://miuipolska.pl/instalacja-xiaomi/)robisz po swojemu. Nie wiadomo po cholere w ogóle poszedłeś na en.miui.com i pobrałeś stable en/ch... Nie mam w zwyczaju pomagać ludziom, którym parę razy powtarzałem co mają zrobić a ci i tak po swojemu... radź sobie sam albo poczekaj na kolegów chętnych pomóc. Ja tylko rzucę hasło: wipe factory reset w recovery i instalacja romu z update.zip. A najlepiej MiFlash. Powodzenia.
voymagnusson Opublikowano 14 Marca 2015 Autor Opublikowano 14 Marca 2015 Masz rację, biję się w pierś, moja głupota Tak jak napisałem - udało mi się rozwiązać problem - tak jak napisane w cytowanym przez Ciebie artykule wszedłem do Mi Recovery. Tyle, że nie wgrywałem nowego roma przez update.zip, a włączyłem starszą wersję z partycji nr 2 - w tym przypadku była to wersja z romem MIUIPolska, które chciałem zastąpić. Sorki za problemy i zamieszanie. Czy w związku z tym, iż na partycji pierwszej jest fake'owa wersja systemu (niedziałająca) to muszę ją teraz jakoś "wyczyścić" ?
Acid Opublikowano 14 Marca 2015 Opublikowano 14 Marca 2015 Nie musisz bo to zrobi się samo jeśli za tydzień wgrasz nową wersję. Ale też możesz wgrać rom jeszcze raz przez Aktualizacje. Wysłane z MI4
Ari93 Opublikowano 14 Marca 2015 Opublikowano 14 Marca 2015 Nie kombinuj lepiej już więcej ;P za tydzień w piątek jak wyjdzie aktualizacja to po instalacji tą "fake'ową wersje" Ci zastąpi edit no i Acid mnie ubiegł
voymagnusson Opublikowano 14 Marca 2015 Autor Opublikowano 14 Marca 2015 (edytowane) Oki dziękuję za pomoc (problem rozwiązany). Edytowane 14 Marca 2015 przez voymagnusson
Rekomendowane odpowiedzi