Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zainstalowałem rom MIUIPolska (MIUIPolska_cancro_5.3.13_v6-4.4), ale niestety zrozpaczony czcionką serwowaną w naszym romie, postanowiłem przywrócić oryginalne fonty z MIUI, a więc:

Miui-Regular.ttf

Miui-Bold.ttf

W tym celu rozpakowałem powyższego zipa, podmieniłem te dwa fonty, z powrotem spakowałem do zipa i podrzuciłem do mojego Xiaomi Mi4.

Niestety próba instalacji romu (robię tak jak wcześniej) otrzymuję komunikat:

Aktualizacja nieudana - nie można aktualizować w tym momencie

Opublikowano

Zainstalowałem rom MIUIPolska (MIUIPolska_cancro_5.3.13_v6-4.4), ale niestety zrozpaczony czcionką serwowaną w naszym romie, postanowiłem przywrócić oryginalne fonty z MIUI, a więc:

Miui-Regular.ttf

Miui-Bold.ttf

W tym celu rozpakowałem powyższego zipa

Tu przestałem czytać.

Nie wolno tak robić.

Wysłane z MI4

Opublikowano (edytowane)

Niestety, ale narobiłem sobie teraz niezłego bigosu  :???:

Tak jak rozmawialiśmy, postanowiłem przywrócić jednak wcześniejszy rom MIUI (ten który jest zainstalowany po przyjściu z XFS).

Z tym, że zainstalowałem tę wersję:
http://en.miui.com/download-240.html ( Author: MIUI Official TeamVersion: V6.3.10.0.KXDCNBL (MIUI6) Size: 360M)

Wiem, że dałem strasznie ciała - telefon się włącza, system startuje, ale nie wykrywa karty sim i dość szybko się wiesza i restartuje... co z tym mogę teraz zrobić?

EDIT:

Uffff, skorzystałem z Mi Recovery i przywróciłem wcześniejszą wersję systemu (MIUI Polska). Działa! ;)

Edytowane przez voymagnusson
Opublikowano

Generalnie Twój problem polega na tym, że nie umiesz czytać. Albo umiesz tylko z zerowym zrozumieniem. A jeśli z zerowym to po to jest forum by się zapytać. A tak... pomimo mojej prośby po raz kolejny byś przeczytał instrukcje na MIUIPolska (o nawet już linka ci podam to nie jesteś w stanie tego znaleźć..http://miuipolska.pl/instalacja-xiaomi/)robisz po swojemu. Nie wiadomo po cholere w ogóle poszedłeś na en.miui.com i pobrałeś stable en/ch... Nie mam w zwyczaju pomagać ludziom, którym parę razy powtarzałem co mają zrobić a ci i tak po swojemu... radź sobie sam albo poczekaj na kolegów chętnych pomóc.

Ja tylko rzucę hasło: wipe factory reset w recovery i instalacja romu z update.zip. 

A najlepiej MiFlash.

Powodzenia.

Opublikowano

Masz rację, biję się w pierś, moja głupota ;)

Tak jak napisałem - udało mi się rozwiązać problem - tak jak napisane w cytowanym przez Ciebie artykule wszedłem do Mi Recovery. Tyle, że nie wgrywałem nowego roma przez update.zip, a włączyłem starszą wersję z partycji nr 2 - w tym przypadku była to wersja z romem MIUIPolska, które chciałem zastąpić.

Sorki za problemy i zamieszanie.

Czy w związku z tym, iż na partycji pierwszej jest fake'owa wersja systemu (niedziałająca) to muszę ją teraz jakoś "wyczyścić" ?

Opublikowano

Nie musisz bo to zrobi się samo jeśli za tydzień wgrasz nową wersję. Ale też możesz wgrać rom jeszcze raz przez Aktualizacje.

Wysłane z MI4

Opublikowano

Nie kombinuj lepiej już więcej ;P za tydzień w piątek jak wyjdzie aktualizacja to po instalacji tą "fake'ową wersje" Ci zastąpi

edit

no i Acid mnie ubiegł

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...