Jump to content

Aparat/każda aplikacja zawiesza się, problem ze złapaniem ostrości

Niffer

Recommended Posts

Witam 

Redmi Note 7 Nie wiem czy problem dotyczy optyki czy to problem systemowy. Problem pojawia się wybiórczo, pierwszy raz gdy zabrakło mi miejsca w telefonie. Po zwolnieniu miejsca nic się nie zmieniło

O jakiegoś czasu aparat szaleje, po zrobieniu zdjęcia aplikacja wiesza się lub wywala do pulpitu, ma też problem ze złapaniem ostrości mimo dobrego oświetlenia. Aktualizowałam i przeinstalowałam aplikacje: gcam oraz open camera. Telefon nie upadł na fabrycznym miui 11.0.4

Edited by Niffer

• 4 weeks later...
  • 7 months later...

Od dłuższego czasu mam problem z aparatem jak przełączę na nagrywanie, sam aparat i inne funkcje działają bez zarzutu.

Na Gcam oraz fabrycznym aparacie to pojawia się ten sam błąd Screenshot_2020-10-21-21-29-09-036_com.android.camera.thumb.jpg.81795ad623a8c2d37ae5de8b61d1d459.jpg 

Aktualnie mam MIUI 12.2 by xiaomi.eu 20.10.15

Dodam że już na poprzednich wersjach też miałem ten problem.

Udało mi się go kiedyś rozwiązać ale przy aktualizacji znów się pojawił, a nie umiem znaleźć ponownie rozwiązania 

Edited by Profifa12

22 godziny temu, Profifa12 napisał:

Dodam że już na poprzednich wersjach też miałem ten problem.

Też mam czasami ten problem na global stable ROM, pomaga ubicie procesu aparatu i wszystko wraca do normy. Problem powraca co jakiś czas.

Nie działa próbowałem, czyściłam aparat, przywracał mu ustawienia fabryczne, sam aparat działa normalnie robi zdjęcia ale nie działa nagrywanie wideo, 

Zaczęło się to od przejścia na xiaomi.eu chyba albo jakiś czas po tym

Edited by Profifa12