Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proszę o wyrozumiałość to pierwszy mój kontakt z MIUI ( obecnie MI9T i kilku tygodniowy epizod z Redmi 5a - na zachętę ). Kilka dni temu na ekranie pojawiła mi się informacja o aktualizacji do miui_DAVINCIEEAGlobal_V11.0.3.0.PFJEUXM_222331be17_9.0.zip. Po pierwsze nie mogłem tego pobrać , pomimo ustawienia możliwości przez LTE . Pobieranie cały czas czekało , aż znalazłem się w zasięgu domowego wifi. Po pobraniu pliku , nie uruchomił się instalator , tylko poprzez menedżera plików odnalazłem go spakowany w zip. Szukałem jakiegoś pliku wykonywalnego w spakowanej paczce, oraz po wypakowaniu go . I mniej więcej na tym utknąłem . Teraz dwa pytania . Co się pobrało , i drugie czemu pobranie przez OTA , nie zrobiła instalacji automatycznie ? Pobierałem podobne pliki przez sieć , lecz nie przez MIUI . Obecnie jestem na MIUI Global 11.0.3 (PFJEUXM) z Androidem 9PKQ1.190302.001. Tel zakupiony przez Play.

Opublikowano
39 minut temu, Mariush napisał:

Co się pobrało , i drugie czemu pobranie przez OTA , nie zrobiła instalacji automatycznie ?

Prawdopodobnie pobrało się z jakimś błędem, albo błąd samego instalatora. Rozpakowanie nie ma sensu, chyba że z czystej ciekawości sprawdzenia co jest w środku. Instalator uruchamia instalację z zip. Zawsze można pobrać jeszcze raz paczkę ręcznie i wymusić instalację z pliku wybierając tego zipa.

Opublikowano

Czekaj, bo czegoś nie rozumiem? Pobrało Ci się drugi raz to samo? Bo na to wychodzi - jesteś pewny, że nie kliknąłeś sobie ponownego pobrania całej paczki? Wyjaśniałoby to obie kwestie, tj. brak automatycznej instalacji oraz pobranie tego co już masz zainstalowane.