dedorka Opublikowano 24 Stycznia 2020 Opublikowano 24 Stycznia 2020 Dzień dobry. Wiem, wiem, takich tematów było już pewnie setki, ale jeśli ktoś miał taki, jak ja to zwracam honor - nie znalazłam. Mam Redmi 4A, połaszczyłam się dziś na 8T. I jak do tej pory chwaliłam Xiaomi na lewo i prawo, tak dziś zaczynam się zastanawiać czy warto. No dobra - warto, ale ktoś musi mi pomóc... pięknie proszę... rozpaczliwie :D W związku z pracą muszę (MUSZĘ !!!) przenieść listę połączeń, SMSy i MMSy na nowy telefon. Do tego chcę przenieść wszystkie zdjęcia i filmy. Próbowałam kilku metod, skutek jest taki: - systemowa funkcja "przenoszenie danych" przeniosła tylko zdjęcia i filmy, - przy ShareMe przenosi się coś, co ma raptem 7 MB, ale przy próbie odtworzenia na nowym telefonie pokazuje "Nie zainstalowano", - chmura Xiaomi (na kompie widzę wszystkie połączenia i SMSy) nie chce ich przywrócić, listy nadal są puste, - pokusiłam się o SMS Backup & Restore - niby utworzyło kopię połączeń i SMSów, ale na nowym pokazało tylko połączenia i to do kwietnia 2018, SMSów brak. Czy ktoś ma może jakiś pomysł jak przenieść wszystkie połączenia i SMSy do nowego urządzenia? Pliiiiiiiiiiiiiiiis !!!!!!
dedorka Opublikowano 24 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 24 Stycznia 2020 Rozwiń proszę, co masz na myśli "wiadomości by Google na starym".
mariusz.ur Opublikowano 24 Stycznia 2020 Opublikowano 24 Stycznia 2020 @dedorka https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.messaging
dedorka Opublikowano 24 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 24 Stycznia 2020 Dziękuję za podpowiedzi - @dzidexx , Twoja metoda z czyszczeniem danych poskutkowała. Mam SMSy i w pewnym sensie listę połączeń, ale pokazuje mi na niej tylko połączenia od października zeszłego roku. Zrobiłam test - zainstalowałam inną aplikację do obsługi połączeń - pokazuje calutką historię, czyli SMS Backup poradził sobie prawidłowo. Czy to oznacza, że sama nakładka Xiaomi ogranicza widoczność połączeń do 3,5 miesiąca? Jeśli tak - czy można to jakoś zmienić nie instalując innego dialera?
dedorka Opublikowano 24 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 24 Stycznia 2020 O, a myślałam, że to jakiś dialer Miui Dzięki za info. No to chyba nie pozostaje mi nic innego, jak jednak poszukać innego.
mrosi Opublikowano 25 Stycznia 2020 Opublikowano 25 Stycznia 2020 Odblokuj bootloader, zainstaluj MIUI Polska/EU, to nie będzie problemów z synchronizacją połączeń, sms i kontaktów. Tam wciąż sa appki MIUI, nie Google.
dedorka Opublikowano 27 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2020 @mrosi - chciałam napisać, że skoro kupiłam telefon w Polskim sklepie, to pewnie mam taką wersję, ale Twój komentarz odnośnie do aplikacji MIUI (zamiast Googla) mnie powstrzymał. Sprawdziłam - faktycznie mam Globala. Niestety, wolę nie ingerować tak mocno w soft, ponieważ telefonu używam również do celów służbowych, a ponieważ moje korpo-aplikacje są bardzo wrażliwe na różne takie zmiany - mogę mieć później problem. Ale już dwa dni temu wynalazłam sobie rozwiązanie - zainstalowałam dialera MIUI spoza sklepu Google. Nie mogę go ustawić jako całkowicie domyślnego, ale to, co dla mnie istotne - działa. Czyli mogę wybierać z niego połączenia jednocześnie widząc całą swoją historię połączeń. Apka MIUI do SMSów też jest do ściągnięcia, ale u mnie nie działa. Ta od Google nie jest idealna, ale dla moich potrzeb daje radę. Jakoś się do niej przyzwyczaję. Z synchronizacją pięknie poradził sobie SMS Backup & Restore, więc wszystko teraz działa (prawie) idealnie Dziękuję Wam za podpowiedzi
mrosi Opublikowano 27 Stycznia 2020 Opublikowano 27 Stycznia 2020 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi