Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry.

Wiem, wiem, takich tematów było już pewnie setki, ale jeśli ktoś miał taki, jak ja to zwracam honor - nie znalazłam.

Mam Redmi 4A, połaszczyłam się dziś na 8T.

I jak do tej pory chwaliłam Xiaomi na lewo i prawo, tak dziś zaczynam się zastanawiać czy warto.

No dobra - warto, ale ktoś musi mi pomóc... pięknie proszę... rozpaczliwie  :D

W związku z pracą muszę (MUSZĘ !!!) przenieść listę połączeń, SMSy i MMSy na nowy telefon. Do tego chcę przenieść wszystkie zdjęcia i filmy.

Próbowałam kilku metod, skutek jest taki:

- systemowa funkcja "przenoszenie danych" przeniosła tylko zdjęcia i filmy,

- przy ShareMe przenosi się coś, co ma raptem 7 MB, ale przy próbie odtworzenia na nowym telefonie pokazuje "Nie zainstalowano",

- chmura Xiaomi (na kompie widzę wszystkie połączenia i SMSy) nie chce ich przywrócić, listy nadal są puste,

- pokusiłam się o SMS Backup & Restore - niby utworzyło kopię połączeń i SMSów, ale na nowym pokazało tylko połączenia i to do kwietnia 2018, SMSów brak.

Czy ktoś ma może jakiś pomysł jak przenieść wszystkie połączenia i SMSy do nowego urządzenia?

Pliiiiiiiiiiiiiiiis !!!!!!

Opublikowano

Dziękuję za podpowiedzi - @dzidexx , Twoja metoda z czyszczeniem danych poskutkowała.

Mam SMSy i w pewnym sensie listę połączeń, ale pokazuje mi na niej tylko połączenia od października zeszłego roku.

Zrobiłam test - zainstalowałam inną aplikację do obsługi połączeń - pokazuje calutką historię, czyli SMS Backup poradził sobie prawidłowo.

Czy to oznacza, że sama nakładka Xiaomi ogranicza widoczność połączeń do 3,5 miesiąca?

Jeśli tak - czy można to jakoś zmienić nie instalując innego dialera?

Opublikowano

@mrosi - chciałam napisać, że skoro kupiłam telefon w Polskim sklepie, to pewnie mam taką wersję, ale Twój komentarz odnośnie do aplikacji MIUI (zamiast Googla) mnie powstrzymał.

Sprawdziłam - faktycznie mam Globala.

Niestety, wolę nie ingerować tak mocno w soft, ponieważ telefonu używam również do celów służbowych, a ponieważ moje korpo-aplikacje są bardzo wrażliwe na różne takie zmiany - mogę mieć później problem.

Ale już dwa dni temu wynalazłam sobie rozwiązanie - zainstalowałam dialera MIUI spoza sklepu Google. Nie mogę go ustawić jako całkowicie domyślnego, ale to, co dla mnie istotne - działa. Czyli mogę wybierać z niego połączenia jednocześnie widząc całą swoją historię połączeń.

Apka MIUI do SMSów też jest do ściągnięcia, ale u mnie nie działa. Ta od Google nie jest idealna, ale dla moich potrzeb daje radę. Jakoś się do niej przyzwyczaję.

Z synchronizacją pięknie poradził sobie SMS Backup & Restore, więc wszystko teraz działa (prawie) idealnie  :)

Dziękuję Wam za podpowiedzi :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...